Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Τα κέρδη του S&P 500 είναι σήμερα πολύ πιο καθαρά από ότι ήταν στην κρίση

Business Insider: Τα κέρδη του S&P 500 είναι σήμερα πολύ πιο καθαρά από ότι ήταν στην κρίση
Οι διαγραφές περιουσιακών στοιχείων από τις εταιρείες του S&P 500 είναι σημαντικά μειωμένες
Όταν μία εταιρεία ανακοινώνει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της, οι αναλυτές και οι επενδυτές συχνά εστιάζουν στα προσαρμοσμένα δεδομένα για τα κέρδη.
Σε αυτά εξαιρούνται στοιχεία τα οποία η διοίκηση κρίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης της δεδομένη χρονική στιγμή.
Για παράδειγμα, εάν μία εταιρεία πρέπει να διαγράψει εξοπλισμό ή την αξία ορισμένων οικονομικών χρεογράφων, τα κέρδη θα υποστούν πλήγμα.
Αλλά τα προσαρμοσμένα στοιχεία μπορούν να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο.
Οι επικριτές αυτής της τακτικής σημειώνουν ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη αποκρύπτουν την πραγματική φύση της εταιρικής κερδοφορίας.
Σε μία νέα έκθεση όπου εξετάζονται τα εταιρικά κέρδη, ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Julian Emanuel, για μία ακόμη φορά παρατηρεί ότι η ποιότητα των κερδών έχει βελτιωθεί σημαντικά από την εποχή της κρίσης.
Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται το παρακάτω διάγραμμα με τις διαγραφές περιουσιακών στοιχείων από τις εταιρείες του S&P 500, οι οποίες είναι σημαντικά μειωμένες.

write offs

Ο Emanuel παλαιότερα σημείωνε στο Business Insider ότι η κορύφωση των διαγραφών την περίοδο γύρω από το 2009 οφειλόταν κυρίως στην κατάρρευση του χρηματοοικονομικού τομέα.
Στην εταιρική Αμερική πάντα κάτι διαγράφεται.
Αλλά όπως τονίζει ο Emanuel, τα κέρδη είναι πλέον πιο καθαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης