Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed εντός του 2016 προβλέπει η Danske Bank

tags :
Τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed εντός του 2016 προβλέπει η Danske Bank
Οι αγορές έχουν αποτιμήσει μία αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 και μία το 2017, σημειώνει η Danske Bank
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της εντός του 2016 διατυπώνει η Danske Bank, τράπεζα της Δανίας.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Danske Bank τονίζουν ότι «παρά το χθεσινό “ήπιο” μήνυμα της Fed, διατηρούμε αμετάβλητη την εκτίμηση για τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2016», φροντίζοντας, εντούτοις, να υπογραμμίσουν ότι υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι.
Σε σχετική έκθεσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «όπως αναμενόταν η Fed διατήρησε αμετάβλητο το εύρος των επιτοκίων σε 0,25-0,50% και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC)».
Στη συνέχεια επισημαίνουν πως η ανακοίνωση της Fed δείχνει ότι πιθανότερο είναι τα επιτόκια να διατηρηθούν αμετάβλητα και τον Μάρτιο, αν και «η Fed άφησε ανοιχτές τις πόρτες».
Η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με την ανακοίνωση του Δεκεμβρίου είναι πως η Fed δεν αισθάνεται πλέον τόσο σίγουρη ότι θα πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο για τον πληθωρισμό στο 2%.
Επιπλέον, οι αναλυτές της Danske Bank, επισημαίνουν ότι η Fed εμφανίστηκε να ανησυχεί για τις υποβαθμισμένες εκτιμήσεις της αγοράς για τον πληθωρισμό.
Οι ίδιοι σημειώνουν ότι οι αγορές έχουν αποτιμήσει μία αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 και μία το 2017.
«Διατηρούμε αμετάβλητη την εκτίμησής μας για αύξηση των επιτοκίων τρεις φορές το 2016 και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να διαψευστούμε, καθώς εκτιμούμε ότι η Fed δεν θα ρισκάρει να σφίξει την πολιτική της πολύ και πολύ γρήγορα», καταλήγουν οι αναλυτές της Danske Bank.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης