Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η ανοδική διάσπαση των 560 μονάδων δημιουργεί ανοδική επιτάχυνση του Γενικού Δείκτη και προσέγγιση των 590 μον.

Η ανοδική διάσπαση των 560 μονάδων δημιουργεί ανοδική επιτάχυνση του Γενικού Δείκτη και προσέγγιση των 590 μον.
Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική ΑΕΠΕΥ
Mε κέρδη 3,46% έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα για το Γενικό Δείκτη στις 552,83 μονάδες.
Ήταν η πρώτη κερδοφόρα για το νέο έτος, ύστερα από τις τρεις καθαρά πτωτικές που προηγήθηκαν, δημιουργώντας την πτωτική επιτάχυνση και το χαμηλό των 519,19 μονάδων. Έτσι η ευρύτερη ζώνη των 525 μονάδων "κατοχυρώνεται" πλέον ως βραχυπρόθεσμη στήριξη αφού κατάφερε να ανακόψει το πτωτικό κύμα που άρχισε από το υψηλό των 631,35 μονάδων.
Με αυτόν τον τρόπο κλείνει και ο πρώτος μήνας του έτους με απόδοση (-12,44%) υποδηλώνοντας προβληματισμό για τη συνέχεια μεσοπρόθεσμα και μηδενική ανοχή πλέον σε καθυστερήσεις και αστοχίες σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την επενδυτική κοινότητα.
Ειδικότερα, όπως είχε επισημανθεί στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιο, οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση επιχειρηθεί θα έχει να αντιμετωπίσει τη γνώριμη πλέον περιοχή των 560 μονάδων αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς η πρόσφατη διάσπασή της επιτάχυνε σημαντικά το πτωτικό κύμα.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη ζώνη παρείχε σημαντικότατη στήριξη στην αγορά από τον Αύγουστο του 2015 έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2016, εμπεριέχοντας δηλαδή μεγάλη σημασία και χρονικά.
Συνεπώς, η ουσιαστική βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τεχνικής εικόνας απαιτεί καθαρή ανοδική διάσπαση της προαναφερθείσας περιοχής για να δημιουργηθεί επιτάχυνση και προσέγγιση της ζώνης των 590 μονάδων, εκεί δηλαδή όπου θα αρχίσει να αμφισβητείται η πτωτικότητα του εβδομαδιαίου γραφήματος του Γενικού Δείκτη.
Από το Σάββατο βρίσκεται το κουαρτέτο στην Αθήνα, με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών να ξεκινάνε από σήμερα την αξιολόγηση της προόδου που έχει σημειωθεί, όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους, ενώ και οι πιο αισιόδοξοι δεν περιμένουν να έχει ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Μαρτίου σε ένα μπαράζ κινητοποιήσεων στο εσωτερικό της χώρας ενάντια σε ασφαλιστικό - αγροτικό. Η πολύμηνη καθυστέρηση επιβαρύνει το κλίμα, εντείνει την πολιτική αβεβαιότητα και αυξάνει το “λογαριασμό” των μέτρων, καθώς η οικονομία είναι «παγωμένη» και η χώρα βυθίζεται στην ύφεση.
Η εβδομάδα ξεκινά με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του κινεζικού δείκτη μεταποίησης (PMI), ο οποίος αναμένεται να καταγράψει για έκτο συναπτό μήνα τιμές κάτω των 50 μονάδων επιβεβαιώνοντας την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπενθυμίζουμε ότι οι αγορές έδειξαν μια διαφοροποίηση σε σχέση με τις κινεζικές αγορές παρά την πτώση του Shanghai Composite Index κάτω από το ψυχολογικό  όριο των 3000 μονάδων.
Θετική επίδραση είχε η ιστορική κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να καταφύγει στην πολιτική των αρνητικών επιτοκίων (-0,1%) για την ενίσχυση του πληθωρισμού στο τέλος της εβδομάδας, γεγονός το οποίο ώθησε τις διεθνής αγορές σε ψηλότερα επίπεδα.
Όσον αφορά στα αμερικανικά χρηματιστήρια, το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία και την συνέχιση της ανόδου του πετρελαίου βάση της φημολογίας για μείωση της παραγωγής από τον OPEC, δύναται να διατηρήσουν την ανοδική αντίδραση και αυτή την εβδομάδα επηρεάζοντας θετικά και τις υπόλοιπες αγορές.

Τεχνική ανάλυση από την Ελληνοαμερικανική ΑΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης