Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Καταιγισμός αρνητικών ειδήσεων στις διεθνείς αγορές - Διευρύνεται η πτώση σε Ιαπωνία, Ευρώπη

Bloomberg: Καταιγισμός αρνητικών ειδήσεων στις διεθνείς αγορές - Διευρύνεται η πτώση σε Ιαπωνία, Ευρώπη
Οι επενδυτές ενδεχομένως να θεώρησαν χθες ότι οι αγορές έφτασαν πάτο, ωστόσο διαψεύστηκαν
Διευρύνεται η πτώση στις αγορές παγκοσμίως, με την Ευρώπη να καταγράφει απώλειες, μετά τη ραγδαία υποχώρηση στο Τόκιο, η οποία ξεπέρασε το 5%, η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2015.
Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιαπωνίας υποχώρησε κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Στο Τόκιο, οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις ενώ μέσω ερωτημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά ομόλογα οδεύουν προς την καλύτερη έναρξη για το 2016 από το μακρινό 1988 και ο χρυσός προς το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι από το 2011.
Παράλληλα ανακάμπτουν και οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να ενισχύεται 2,4% στα 30 δολ. το βαρέλι.
Όπως σχολιάζει ο Nobuyuki Fujimoto, αναλυτής της SBI Securities στο Τόκιο, οι επενδυτές ενδεχομένως να θεώρησαν χθες ότι οι αγορές έφτασαν πάτο, ωστόσο διαψεύστηκαν.
«Ελλάδα, Deutsche Bank, σχιστολιθικό αέριο - υπάρχει ένας καταιγισμός αρνητικών ειδήσεων, με τους επενδυτές να ...τραβούν τα μαλλιά τους», τονίζει ο ιάπωνας αναλυτής.
Όσον αφορά την άνοδο του γεν, ο Toshihiko Matsuno, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της SMBC Friend Securities, σημειώνει ότι οι επενδυτές στρέφονται στο γεν καθώς αυξάνεται η αποστροφή ρίσκου.
Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε 0,6% και πλέον διαπραγματεύεται κατά 19% χαμηλότερα από τα υψηλά του Μαΐου 2015, μια ανάσα από το bear market.
Στην Ευρώπη η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί 9,5%, την ώρα που τα CDS της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, εκτοξεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης