Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό διάγραμμα για τις οικονομίες παγκοσμίως

Business Insider: Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό διάγραμμα για τις οικονομίες παγκοσμίως
Παταγώδης αποτυχία του ΔΝΤ να προβλέψει τη συνεχή υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης την τελευταία 5ετία, παρά τις αλλεπάλληλες πτωτικές αναθεωρήσεις
Από το 2010, οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν αποδειχθεί απογοητευτικές, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Business Insider.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι κάθε χρόνο το ΔΝΤ προχωράει σε περικοπή της προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη, για να αποδειχθεί στο τέλος ότι ακόμη και αυτή η νέα πρόβλεψη είναι εξαιρετικά αισιόδοξη, οπότε και ακολουθεί ακόμη μία πτωτική αναπροσαρμογή.
Για μία σύντομη περίοδο μεταξύ του 2011 και του 2012, οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία βρέθηκαν να είναι ελαφρώς απαισιόδοξες, αλλά τελικά και πάλι επικράτησε η πτωτική καμπύλη για την ανάπτυξη.
Το παρακάτω διάγραμμα, το οποίο περιλαμβάνεται στην Οικονομική Αναφορά του αμερικανού προέδρου, δείχνει τη θλιβερή κατάσταση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις πολυετείς απογοητευτικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Και ενώ η αποτυχία αυτών των προβλέψεων για 1 ή 2 έτη είναι αξιοσημείωτη, μπορεί να είναι πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ από το 2011 για ανάπτυξη 5% το 2016 έχει αποτύχει τόσο παταγωδώς.

Screen Shot 2016 02 24 at 7.05.40 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης