Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Στο 23,5% η πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ τους επόμενους 6 μήνες

Wells Fargo: Στο 23,5% η πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ τους επόμενους 6 μήνες
Με λίγα λόγια: Η ύφεση μάλλον δεν έρχεται, αλλά μπορεί να είναι και στον… δρόμο
Στο 23,5% τοποθετεί τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ εντός του επόμενου εξαμήνου η αμερικανικής, επενδυτική τράπεζα Wells Fargo.
Οι αναλυτές της Wells Fargo αναφέρουν ότι αν και το ποσοστό είναι ιδιαιτέρως υψηλό, εντούτοις δεν υπερβαίνει το «κατώφλι» κινδύνου του 50%.
Τονίζουν, επίσης, ότι οι πιθανότητες μεταβάλλονται, ανάλογα με το μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγει κανείς να υπολογίσει τις πιθανότητες.
Για παράδειγμα, με βάση ένα από τα μοντέλα, οι πιθανότητες ανέρχονται σε 3,6%, ενώ, με βάση ένα δεύτερο μοντέλο, αγγίζουν ως και το 76,2%.
«Έτσι, ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιεί κανείς, η απάντηση για το αν οι ΗΠΑ απειλούνται με νέα ύφεση είναι από ένα “βέβαιο όχι” ως ένα “σχεδόν σίγουρα”», υπογραμμίζει η Wells Fargo, αποδυναμώνοντας την αξία της ίδιας τής της εκτίμησης.
Σε κάθε περίπτωση, γράφει η αμερικανική τράπεζα:
«Προς το παρόν, δεν διαβλέπουμε μια ύφεση εντός των επόμενων έξι μηνών.
Ωστόσο, δεδομένου ότι οι πιθανότητες ύφεσης με βάση το επίσημο μοντέλο και τον μέσο όρο όλων των μοντέλων μας (37,3%) είναι κάπως αυξημένες, δεν θα ήταν σοφό να απορρίψουμε εντελώς τον κίνδυνο της ύφεσης.
Εμείς θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τα δεδομένα κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες για να αξιολογήσουμε πως κινείται η αμερικανική οικονομία.
Μείνετε σε εγρήγορση!».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης