Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Coeure (ΕΚΤ): Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης βρίσκεται σε κατάσταση νάρκωσης

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης βρίσκεται σε κατάσταση νάρκωσης
Το στέλεχος της ΕΚΤ τονίζει ότι με αποδόσεις 1,57% στα ισπανικά ομόλογα και 0,2% στα γερμανικά, σχεδόν όλοι έχει περιθώριο για προγράμματα τόνωσης της οικονομίας
Σε κατάσταση νάρκωσης χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η παγκόσμια οικονομία επισκιάζεται από μία ανανεωμένη αβεβαιότητα και ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους.
Συνεχίζοντας, ο Coeure επισημαίνει ότι η κίνηση προς τη δημοσιονομική ισχύς της οικονομίας θα μπορούσε να επέλθει μέσω μίας σταδιακής διαδικασίας, ενώ τονίζει ότι τα δημόσια οικονομικά σε πολλές χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε εύθραυστη κατάσταση.
Από την άλλη, κάποιες χώρες έχουν χώρο για δημοσιονομική ευελιξία.
Ακόμη, σημειώνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση προκαλεί αμφιβολίες κατά πόσον η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει μελλοντικά κάποιο οικονομικό σοκ.
Τέλος, ο Coeure επισημαίνει ότι με αποδόσεις 1,57% στα ισπανικά ομόλογα και 0,2% στα γερμανικά, σχεδόν όλοι έχει περιθώριο για προγράμματα τόνωσης της οικονομίας.
Το κλειδί είναι να πραγματοποιούνται δαπάνες σε πράγματα που θα τονώσουν την παραγωγικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης