Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Η Fed προετοιμάζει το έδαφος για μία αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο του 2016

tags :
Wells Fargo: Η Fed προετοιμάζει το έδαφος για μία αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο του 2016
Οι πιθανότητες για μία αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο βρίσκονται στο 46% σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου
Η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed για το 2016 θα μπορούσε να έρθει αυτό το καλοκαίρι, επισημαίνει στην τελευταία της ανάλυση η αμερικάνικη τράπεζα Wells Fargo.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 ο στρατηγικός αναλυτής Brian Jacobsen, «δεν πιστεύω ότι ο Απρίλιος είναι αρκετά μακριά (σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση και με βάση τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αγορές) ώστε η Fed να προχωρήσει σε μία αύξηση επιτοκίων.
Αλλά μία κίνηση στη συνεδρίαση του Ιουνίου σίγουρα βρίσκεται στο τραπέζι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», είπε ο Jacobsen στο CNBC.
Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και οι πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι δεν θα προβεί σε κάποια αλλαγή της πολιτικής της για τα επιτόκια.
«Οι περισσότεροι περιμένουν ότι δεν θα αποφασιστεί μία αύξηση, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα μήνυμα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία πιθανή αύξηση τον ερχόμενο Ιούνιο», σημειώνει ο Jacobsen.
Οι πιθανότητες για μία αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο βρίσκονται στο 46% σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου, σύμφωνα με το «εργαλείο» FedWatch της CME Group.
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων και επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης