Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Doubleline Capital: Μετά το «ξεπούλημα», σπεύστε να αγοράσετε ομόλογα - Μακριά από τις αμερικανικές μετοχές

tags :
Doubleline Capital: Μετά το «ξεπούλημα», σπεύστε να αγοράσετε ομόλογα - Μακριά από τις αμερικανικές μετοχές
Η «ρίψη χρημάτων με ελικόπτερα» θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ
Οι ρευστοποιήσεις σε ομόλογα έληξαν και οι επενδυτές ψάχνουν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, κάνοντας μια συνετή κίνηση.
Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reuters ο δισεκατομμυριούχος «βασιλιάς των ομολόγων» και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας DoubleLine Capital, Jeff Gundlach.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Gundlach τόνισε ότι «νομίζω ότι είναι μια λογική στρατηγική για να ξεκινήσει να μπαίνει κανείς στην αγορά ομολόγων».
Βέβαια, ο ίδιος μιλάει για το χαρτοφυλάκιό του, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής γι' αυτό:
«Έχουμε ήδη προχωρήσει σε μικρές τοποθετήσεις (...) Αγοράσαμε ένα μικρό ποσό εγγυημένων υποθηκών, ιδιαίτερα της Freddie Mac."
Τι γίνεται με τους επενδυτές στις μετοχές;
Ο Gundlach δήλωσε ότι οι επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν μετοχές στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να εξετάσει κινήσεις εκτός αμερικανικής αγοράς.
«Οι μετοχές στο εξωτερικό είναι πολύ χαμηλότερα ό,τι στις ΗΠΑ.
Εάν οι αμερικανικές μετοχές κινηθούν υψηλότερα, φαίνεται πολύ απίθανο ότι οι άλλες αγορές δεν θα συμμετάσχουν στον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση.
Ο Gundlach, ο οποίος διαχειρίζεται 95 δισ. δολ. στην DoubleLine, δήλωσε ότι δεν αναμένει πολλά από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve, αλλά περιμένει πως θα χρησιμοποιηθεί κάπως «επιθετική» γλώσσα για το ενδεχόμενο αυξήσεων επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις εντός του έτους.
Αντ' αυτού ο ίδιος πιστεύει ότι το επόμενο μεγάλο βήμα χαλάρωσης θα είναι και το τελευταίο.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η «ρίψη χρημάτων με ελικόπτερα» θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.
«Η ρίψη χρημάτων με ελικόπτερα πρόκειται να συμβεί», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης