Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ετήσιο όφελος 226 εκατ. για την Ελλάδα από το όριο στα margins των επιτοκίων επαναγοράς χρέους του β' μνημονίου

tags :
Bloomberg: Ετήσιο όφελος 226 εκατ. για την Ελλάδα από το όριο στα margins των επιτοκίων επαναγοράς χρέους του β' μνημονίου
To Eurogroup δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των δύο άλλων βραχυπρόθεσμων μέτρων 
Η απόφαση του Eurogroup για επιβολή ορίου στα margins των επιτοκίων που αφορούν τη δόση αποπληρωμής του χρέους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος διάσωσης θα οδηγήσει σε ετήσιο όφελος 226 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.
To Eurogroup δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των δύο άλλων βραχυπρόθεσμων μέτρων δηλαδή τη χαλάρωση του προφίλ αποπληρωμών των δανείων του EFSF και τη διαφοροποίηση της στρατηγικής χρηματοδότησης των ESM/EFSF ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αναφορικά με τα επιτόκια για την Ελλάδα.
Ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προβλέπουν:
- Επιβολή ορίου στην αύξηση του επιτοκιακού περιθωρίου που αφορά στην επαναγορά χρέους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος για το 2017.
- Χρήση της διευρυμένης στρατηγικής χρηματοδότησης των ESM/EFSF για να μειωθεί ο κίνδυνος των επιτοκίων, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι χώρες που συμμετείχαν αρχικά στο πρόγραμμα.
- Χαλάρωση του «προφίλ» αποπληρωμών των δανείων του EFSF , βάσει των τρεχόντων σταθμισμένων ωριμάνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης