Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ - Δεν αναμένονται αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης (02/06)

tags :
Wells Fargo: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ - Δεν αναμένονται αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης (02/06)
Η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει ότι παραμένει το ρίσκο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει η ΕΚΤ τη νομισματική της πολιτική την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Walls Fargo.
Η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει ότι παραμένει το ρίσκο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ.
«Η ΕΚΤ δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή της νομισματικής της πολιτική στην προηγούμενη συνάντηση, στον απόηχο των μέτρων που έλαβε τον Μάρτιο.
Το πακέτο των μέτρων συμπεριελάμβανε τη μείωση των βασικών επιτοκίων, την αγορά εταιρικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE και την αύξηση του συνολικού ρυθμού αγοράς ομολόγων, σημειώνουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, όπως τονίζουν, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα ότι η περαιτέρω χαλάρωση ενδεχομένως να μην επείγει αι καλούν τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν δομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να στηρίξουν πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
«Με την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη να παραμένει αναιμική και τις πληθωριστικές πιέσεις να απέχουν, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει το ρίσκο μιας περαιτέρω χαλάρωσης στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της βραχυπρόθεσμα και να τηρήσει στάση αναμονής έως ότου αποδώσουν καρπούς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης