Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ - Προς σταδιακή αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Wells Fargo: Αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ - Προς σταδιακή αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Η βελτίωση του PPI, όπως και των τιμών εισαγωγών, είναι συνεπής με τις φθίνουσες επιπτώσεις της ανατίμησης του δολαρίου και των αυξανόμενων τιμών των εμπορευμάτων
Η άνοδος του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στις ΗΠΑ το Μάιο πυροδοτήθηκε από τις υψηλότερες ενεργειακές τιμές, σύμφωνα με τους αναλυτές της Well Fargo.
Όπως επισημαίνουν σε σημερινό σημείωμά τους «Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) ξεπέρασε τις προβλέψεις, καθώς αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Μάιο, κατά 0,4%, εξαιτίας των υψηλότερων τιμών στα αγαθά και τις υπηρεσίες.
Οι τιμές τελικής ζήτησης για τα αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,7%, με σχεδόν τα 2/3 αυτής της αύξησης να συνδέεται με τις τιμές ενέργειας.
Οι τελικές τιμές ζήτησης υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,2%, κυρίως εξαιτίας της ανόδου κατά 1,2% στα περιθώρια των υπηρεσιών εμπορίου, και ειδικά της χονδρικής βαρέων μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Η βελτίωση του PPI, όπως και των τιμών εισαγωγών, είναι συνεπής με τις φθίνουσες επιπτώσεις της ανατίμησης του δολαρίου και των αυξανόμενων τιμών των εμπορευμάτων.
Αυτή η εξέλιξη μπορεί να τονώσει την πίστη των αξιωματούχων της Fed ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σταδιακά αυξάνονται, υποστηρίζοντας τελικά μία αύξηση των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης