Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Η Fed σχεδιάζει αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο του 2016

Wall Street Journal: Η Fed σχεδιάζει αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο του 2016
Οι αποδόσεις ομολόγων βυθίζονται και οι «γνώστες» περιμένουν επίσπευση των αυξήσεων - «Λύνουν» τα χέρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τα στοιχεία για την απασχόληση
Σε νέα χαμηλά υποχωρούν σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με την καμπύλη τους κυριολεκτικά να «ισοπεδώνεται».
Την ίδια ώρα η Wall Street Journal αφήνει να εννοηθεί ότι η πιθανότητα μίας αύξησης των επιτοκίων το Σεπτέμβριο του 2016 από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι και πάλι στο τραπέζι.
Τόσο τα 2ετή, όσο και τα 10ετή κρατικά ομόλογα συνεχίζουν την καθοδική κούρσα των αποδόσεων.





Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Jon Hilsenrath:
«Οι αξιωματούχοι της Fed είναι πιθανό να ηρεμήσουν μετά από τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση τον Ιούνιο, η οποία δείχνει μία σημαντική ανάκαμψη έναντι του Μαΐου, και να μην πανικοβληθούν ώστε να αυξήσουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια γρήγορα.
Είναι πιθανό να εξετάσουν και τους δύο μήνες μαζί.
Το Μάιο και τον Ιούνιο καταγράφηκε κατά μέσο όρο αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 149.000, μια επιβράδυνση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και σχεδόν ανάλογα με το ρυθμό αύξησης που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 5%.
Επιπλέον, η αύξηση της τάξης του 2,6% από έτος σε έτος στις μέσες ωριαίες αποδοχές για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα ενισχύσει την πεποίθησή της Fed ότι η εξασθένηση στις αγορές εργασίας ασκεί μέτριες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς.
Συνολικά, όλα αυτά ανεβάζουν τις πιθανότητες για μία αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο.
Αλλά οι ιθύνοντες είναι πιθανό να παραμείνουν σε μία κατάσταση «περιμένουμε και βλέπουμε».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης