Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Πάνω από 800 αμερικανικές επιχειρήσεις δέχονται πιέσεις να αντικαταστήσουν τα Δ.Σ

FT: Πάνω από 800 αμερικανικές επιχειρήσεις δέχονται πιέσεις να αντικαταστήσουν τα Δ.Σ
Στις εταιρείες αυτές η μέση διάρκεια της θητείας του διοικητικού συμβουλίου υπερβαίνει τα 10 ή 15 χρόνια
Οι αμερικανικές εταιρείες Alphabet, θυγατρική της Google και η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, είναι δύο από τις 800 επιχειρήσεις που δέχονται πιέσεις από την ISS, την πανίσχυρη επιτροπή συμβούλων εταιρικής διακυβέρνησης, να αντικαταστήσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια.
Στην τελευταία ετήσια έρευνα της η ISS, ζητά τις απόψεις των πελατών της για τα Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων επιχειρήσεων που απέτυχαν να διορίσουν νέους προέδρους τα τελευταία πέντε χρόνια σε μια προσπάθεια να καταρτίσει μια έκθεση με την οποία να μπορεί να πείσει τους προέδρους των εταιρειών για την αναγκαιότητα νέου αίματος στις επιχειρήσεις τους.
Στις εταιρείες αυτές η μέση διάρκεια της θητείας του διοικητικού συμβουλίου υπερβαίνει τα 10 ή 15 χρόνια, ενώ το 75% των Προέδρων έχουν υπηρετήσει 10 χρόνια ή περισσότερο.
Μια ανάλυση των Financial Times, που έλαβαν υπόψη τους τα στοιχεία της ISS Analytics, τον ερευνητικό βραχίονα της εταιρείας, αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από ένας στους τέσσερις από τα 2.900 Συμβούλια αμερικανικών επιχειρήσεων, που ελέγχεται στενά από την ISS θα αποτύχει σε τουλάχιστον ένα σημαντικό στόχο.
Ανάμεσά τους και περίπου 200 εταιρείες που η θέση του Διευθυντή καλύπτεται από το ίδιο πρόσωπο τα τελευταία 15 χρόνια.
Η Alphabet και Berkshire είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες που αποτυγχάνουν σε δύο στόχους λόγω της μη ανανέωσης των Συμβουλίων τους.
Ακολουθούν εταιρείες όπως η Bed Bath & Beyond και η Intercontinental Exchange, στην οποία ανήκει και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο Bill Gates, παρότι είναι στο Συμβούλιο της Berkshire τα τελευταία 11 χρόνια, θεωρείται ένας από τους  τελευταίους διορισμούς στην εταιρεία καθώς άλλα 4 μέλη του Δ.Σ της, έχουν περισσότερα από 20 χρόνια θητείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης