Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση με πιθανότητες συνέχισης της ανόδου αναμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με πιθανότητες συνέχισης της ανόδου αναμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ
Το ανοδικό momentum των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με την ανανέωση των ελπίδων για τη δεύτερη αξιολόγηση ίσως δώσουν μικρή ώθηση στην αγορά σήμερα
Με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο εδώ και καιρό στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης και στο πως πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η αγορά δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η αγορά συσσωρεύει και ουσιαστικά βαλτώνει βλέποντας τις ξένες αγορές να κινούνται σε ιστορικά υψηλά.
Από την άλλη, αναλυτές σημειώνουν πως η κίνηση των διεθνών αγορών και η μικρή αισιοδοξία αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης ίσως ενισχύσει το momentum της αγοράς σήμερα.
Πάντως, τα 7 χρόνια της κρίσης και η διάλυση των αποτιμήσεων των περισσότερων μετοχών έχει κουράσει πλέον τους επενδυτές οι οποίοι ζητούν άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη φυγή προς τα εμπρός, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και να ενισχυθούν οι αποτιμήσεις.
Σαφέστατα και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στο ταμπλό με μετοχές να βρίσκονται σε υψηλά πολλών ετών ή και ιστορικά, όμως για τη συντριπτική πλειονότητα και ειδικά και εκείνο το κομμάτι του ταμπλό που δεν έχει ξένους, η απαξίωση είναι δεδομένη.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί και στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς ο οργανισμός δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης σήμερα πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τους επενδυτές να περιμένουν την ειδησεογραφία από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
 
Beta

Το ισχυρό momentum των διεθνών αγορών σε συνδυασμό με την ανανέωση των ελπίδων αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης ίσως διατηρήσει την αισιοδοξία στην εγχώρια αγορά.
Στη σημερινή ατζέντα η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και τα αποτελέσματα του ΟΤΕ που ανακοινώνονται πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης