Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Το ισχυρό ευρώ εξακολουθεί να τρομάζει τους επενδυτές

tags :
Bloomberg: Το ισχυρό ευρώ εξακολουθεί να τρομάζει τους επενδυτές
Ο Euro Stoxx 50 οδεύει σε εβδομαδιαία πτώση 0,9% την ώρα που το ευρώ ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Draghi
Το ισχυρό ευρώ εξακολουθεί να τρομάζει τους traders, παρά τις δηλώσεις Draghi για την ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Ο Euro Stoxx 50 οδεύει σε εβδομαδιαία πτώση 0,9%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών εβδομάδων, την ώρα που το ευρώ ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Draghi.
Χθες ο Mario Draghi τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση που αφορά το μέλλον της ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο το εκτελεστικό συμβούλιο θα εξετάσει ξανά το θέμα το φθινόπωρο.
Ο Draghi επανέλαβε την ετοιμότητα της ΕΚΤ να αυξήσει το QE, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι το tapering θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2017.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι επενδυτές παλεύουν να συνηθίσουν στην προοπτική μιας ζωής χωρίς τη στήριξη της ΕΚΤ.
Παρά το γεγονός ότι η εξάρτησή τους έχει χαλαρώσει κατά κάποιο τρόπο - με τις μετοχές και το ευρώ να ενισχύονται από τις αρχές του έτους - τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι δηλώσεις Draghi εξακολουθούν να επηρεάζουν τις αγορές.



Την ίδια ώρα η άνοδος του ευρώ ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για βελτιωμένη κερδοφορία, ώστε να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των εξαγωγών.
«Η αγορά ανέμενε dovish δηλώσεις από τον Draghi, ως εκ τούτου, ακόμη και οι «ουδέτερες» δηλώσεις αναπόφευκτα θα οδηγούσαν το ευρώ υψηλότερα», σχολιάζει στο Bloomberg ο Yogi Dewa, διευθύνων σύμβουλος της Hassium Asset Management , ο οποίος διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ύψους 1 δισ. δολ.
Εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από τις μισές σχεδόν επιχειρήσεις του Euro Stoxx 50, η βελτιωμένη ζήτηση θα πρέπει να επισκιάσει το ευρώ, σύμφωνα με τον William Hobbs της Barclays.
Η άποψή του έρχεται σε αντίθεση με την Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι η κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα απογοητεύσει.
«Ο ασθενής βγαίνει από την εντατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hobbs, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Barclays, προσθέτοντας πως οι εξελίξεις είναι πολύ σημαντικές για τις μετοχές και το ευρώ και μένει να φανεί πως θα αντιδράσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης