Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το παράδοξο στη Wall Street - Ενώ ο S&P 500 είναι σε ιστορικά υψηλά, οι εκροές συνεχίζονται

BofA: Το παράδοξο στη Wall Street - Ενώ ο S&P 500 είναι σε ιστορικά υψηλά, οι εκροές συνεχίζονται
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα ποιος αγοράζει τελικά στη Wall Street
Το παράδοξο του αμερικανικού χρηματιστηρίου συνεχίζεται για ακόμα μία εβδομάδα, καθώς όπως αναφέρεται σε ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch, αν και ο S&P 500 είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, οι εκροές από τις αμερικανικές μετοχές παρουσιάζουν το μεγαλύτερο σερί των 13 ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής τράπεζας, καθώς οι επενδυτές απέσυραν ακόμα 2,6 δισ. ευρώ από τις αμερικανικές μετοχές την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (23/8/2017).
Έτσι, οι συνολικές εκροές μετά τον Ιούνιο διαμορφώνονται σε 30 δισ. ευρώ.


«Μετά τα τέλη του Ιουνίου οι επενδυτές έχουν αποσύρει 30 δισ. ευρώ από τα αμερικανικά funds, ενώ τοποθέτησαν 36 δισ. ευρώ σε αναδυόμενες αγορές, Ευρώπη και Ιαπωνία» αναφέρεται στην ανάλυση.
Ενώ οι εκροές οι τελευταίες αποδείξεις ότι οι επενδυτές αποφεύγουν τις αμερικανικές μετοχές και στρέφονται αλλού με καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, είναι επίσης και παράδοξο καθώς με τους επενδυτές -ιδιώτες και θεσμικοί- αποσύρουν τα χρήματα τους από το αμερικανικό χρηματιστήριο και τις επαναγορές να υποφέρουν περισσότερο μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, παραμένουν πραγματικά ασαφές πιο αγοράζει...



Εξάλλου, ο τομέας της κατανάλωσης παρουσίασε τις τρίτες μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές.



Συνολικά, οι μετοχές παγκοσμίως προσέλκυσαν 3,1 δισ. δολάρια, ενώ στα ομόλογα εισέρευσαν κεφάλαια ύψους 5,5 δισ. δολ..

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης