Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Verisk Maplecroft: Γιατί οι μετοχές του Πακιστάν σημειώνουν ράλι από τα μέσα Δεκεμβρίου (2017)

Verisk Maplecroft: Γιατί οι μετοχές του Πακιστάν σημειώνουν ράλι από τα μέσα Δεκεμβρίου (2017)
Ένας συνδυασμός παραγόντων ωθεί υψηλότερα τον δείκτη Karachi Stock Exchange
Ράλι σημειώνουν από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, οι μετοχές του Πακιστάν και, σύμφωνα με τους αναλυτές που μίλησαν στο CNBC, ένας συνδυασμός παρόντων ωθεί υψηλότερα τον δείκτη Karachi Stock Exchange (KSE).
Επί του παρόντος ο χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας είναι στο +16,7% από τις 19 Δεκεμβρίου του 2017, μια εξέλιξη που φαίνεται να συνδέεται με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να υποτιμήσει τη ρουπία (νόμισμα του Πακιστάν) λίγες μέρες νωρίτερα.
Αλλά η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αποσύρει τη στήριξη της στο νόμισμα σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσε να είναι μόνο μέρος της ιστορίας.
«Η πρόσφατη απότομη άνοδος του χρηματιστηριακού δείκτη KSE 100 είναι πρωτίστως φυσική διόρθωση που ακολούθησε το αξιοσημείωτο sell off στο δεύτερο εξάμηνο του 2017» επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Verisk Maplecroft, Michael Henderson.
Ο Henderson τοποθέτησε το ράλι του Πακιστάν μεταξύ του ευρύτερου κινδύνου για το κλίμα στις αναδυόμενες αγορές τονίζοντας ότι: «οι αναδυόμενες οικονομίες είναι μάρτυρες ισχυρής ανάπτυξης και το Πακιστάν δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
Η ανάπτυξη του ΑΕΠ βρίσκεται σήμερα σε καλό σημείο της τάξης του 5% σε ετήσια βάση».
Ωστόσο, ρόλο παίζουν και οι σημαντικές ξένες επενδύσεις από την Κίνα.
Η υπερδύναμη αναμένεται να διοχετεύσει 60 δισ. δολ. στον μικρότερο γείτονα της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 40% του πακιστανικού χρηματιστηρίου ανήκει σε μια κινεζική κοινοπραξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης