Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η J P Morgan: Υπερβολική η πτώση, η διόρθωση στην Wall Street βρίσκεται στο τελικό στάδιο…

Προειδοποιεί η J P Morgan: Υπερβολική η πτώση, η διόρθωση στην Wall Street βρίσκεται στο τελικό στάδιο…
J P Morgan: Υπερβολική η πτώση
Σχετικά Άρθρα

Μετά την πρόσφατη διόρθωση στην Wall Street και την ανατροπή σκηνικού στις 24 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι δείκτες με μεγάλες απώλειες για να κλείσουν με οριακά κέρδη… το βασικό ερώτημα που κυριαρχεί είναι… τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;
Το bankingnews είχε αναφέρει σε μια ανάλυση του ότι η διόρθωση που συντελείται… δεν είναι η διόρθωση που περιμένουμε… και η οποία χρονικά θα εκδηλωθεί κατά την δεύτερη αύξηση των επιτοκίων από την FED…

J P Morgan: Υπερβολική η πτώση

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αμερικανική J P Morgan που υποστηρίζει ότι η πτώση είναι υπερβολική στην Wall και ότι η διόρθωση βρίσκεται στην τελική της φάση.
Κατά την J P Morgan οι ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τα επιτόκια και τα εταιρικά κέρδη είναι υπερβολικές.
Η πρόσφατη διόρθωση στις μετοχές φαίνεται υπερβολική και ένας συνδυασμός τεχνικών δεικτών που πλησιάζουν την περιοχή υπερπώλησης και το αρνητικό κλίμα που επικράτησε βραχυπρόθεσμα… υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της διόρθωσης.

Οι ανησυχίες των αγορών

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των χρηματιστηριακών αγορών φαίνεται ότι τώρα περιστρέφονται γύρω από τη Fed και τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων.
Οι κινήσεις μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά ήρεμες ήταν.
Οι πραγματικές αποδόσεις έχουν αυξηθεί περίπου 0,50% στα ομόλογα.
Οι τεχνικοί παράγοντες έχουν μεγεθύνει την πίεση στις μετοχές, αλλά η στρατηγική της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών ήταν ο καταλύτης για να ωθήσει δυναμικά ώστε οι αποδόσεις να προσεγγίσουν την εύλογη αξία.
Με τις αποτιμήσεις πιο ρεαλιστικές, τους τεχνικούς δείκτες να έχουν φθάσει πρόσφατα σε υπερπουλημένα επίπεδα, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διόρθωσης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Κατά την J P Morgan τα κέρδη θα είναι πολύ ισχυρότερα (κόντρα στην εκτίμηση της Goldman).

Τα κέρδη των εταιριών θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Παραμένουμε πολύ θετικοί στις προοπτικές κερδών για το 2022, αναμένοντας άλλη μια χρονιά σημαντικής αύξησης υποστηρίζει η J P Morgan.
Η δυναμική της δραστηριότητας στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 έχει ενισχυθεί σε σχέση με το καλοκαίρι, με υψηλότερους παγκόσμιους PMI, ανάκαμψη στην Ασία.
Από την άλλη πλευρά, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή είναι χαμηλότερες από αυτές που δόθηκαν το τρίτο τρίμηνο.
Η πρόβλεψη του ρυθμού αύξησης των κερδών στο 4ο τρίμηνο 2021 είναι 19% σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ και 12% στην Ευρωζώνη, μειωμένη έναντι 40% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.
Ο κλάδος της ενέργειας επέδειξε ιδιαίτερη συμπεριφορά.

Αναμένουμε ότι τα περιθώρια κέρδους θα παραμείνουν ανθεκτικά, καθώς συσχετίζονται με την δραστηριότητα.
Η J P Morgan είναι over weight τόσο για τις Τράπεζες όσο και για την εξόρυξη, καθώς τα κέρδη των τραπεζών αξιοποιούνται σε βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τα οποία αυξάνονται.

Το βασικό συμπέρασμα

Σε κάθε περίπτωση, η βραχυπρόθεσμη υποχώρηση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, ειδικά οι μετοχές είναι υπερβολική.
Οι αγορές είχαν τον χειρότερο μήνα τους από το 2ο εξάμηνο του 2020 και ένας συνδυασμός τεχνικών δεικτών που πλησιάζουν την περιοχή υπερπώλησης δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της διόρθωσης.
Επιπλέον, ενώ η αγορά αγωνίζεται να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα από τα αυξανόμενα επιτόκια, αναμένεται ότι τα εταιρικά κέρδη θα βελτιωθούν εξισορροπώντας τις ανησυχίες για τα επιτόκια.

Τι δείχνει δημοσκόπηση;

Το 75% των επενδυτών σχεδιάζει να αυξήσει την έκθεση σε μετοχές και το 76% να μειώσει τη διάρκεια των ομολόγων.
Η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, με τον μέσο όρο να αναμένει την πρώτη αύξηση επιτοκίων το 1ο εξάμηνο του 2023 και να σημειώνονται 2 αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023•
Το 76% των επενδυτών δεν σχεδιάζει να αντισταθμίσει τα χαρτοφυλάκια του από την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.
jpm_client_view.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης