Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα κορυφής – J P Morgan: Οι μετοχές θα ανακάμψουν – Morgan Stanley: Η άνοδος ευκαιρία για πωλήσεις, κλασσικό bear market rally

Κόντρα κορυφής – J P Morgan: Οι μετοχές θα ανακάμψουν – Morgan Stanley: Η άνοδος ευκαιρία για πωλήσεις, κλασσικό bear market rally
Κατά την Morgan Stanley οι 4.000 μονάδες αντικατοπτρίζουν την πιο δίκαιη αποτίμηση για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.
Σχετικά Άρθρα

Διίστανται οι εκτιμήσεις των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων και ειδικά της Wall Street με επίκεντρο προφανώς την πολιτική της FED η οποία τον Μάρτιο θα αυξήσει τα επιτόκια 0,25% στο βασικό σενάριο ή 0,50% στο πιο επιθετικό.
Μετά την εκτίμηση της Goldman Sachs ότι η άνοδος στην Wall Street μετά την διόρθωση -10% είναι ευκαιρία για πωλήσεις, δύο ακόμη μεγάλες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ… σε εκθέσεις τους αναλύουν την πορεία της Wall Street.
To εντυπωσιακό είναι ότι J P Morgan και Morgan Stanley αξιολόγησαν τα ίδια σχεδόν δεδομένα και κατέληξαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα.

Πρώτον, η JPMorgan, υποστηρίζει ότι οι κινήσεις προς το τέλος του μήνα είναι εξισορροπητικές οι οποίες τείνουν να συμβαίνουν περίπου 3 ημέρες πριν από το τέλος κάθε μήνα» και το ρητορικό ερώτημα «πού πάμε από εδώ και πέρα;»
Κατά την J P Morgan βραχυπρόθεσμα, πάμε υψηλότερα εξηγώντας ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση κερδών από τις εταιρίες νέας τεχνολογίας.

Μακροπρόθεσμα, η J P Morgan υποστηρίζει ότι «οι επενδυτές θα πρέπει να δουν πειστικά στοιχεία, τουλάχιστον, προτού επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξη.
Παρακολουθήστε το VIX τον δείκτη μεταβλητότητας, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί να πέσει κάτω από τις 20 μονάδες προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη κίνηση ψηλότερα για τους βασικούς δείκτες στην Wall».
Έτσι, εάν η συνεδρίαση της FOMC του Μαρτίου είναι ο μεγαλύτερος καταλύτης, πότε τοποθετούνται οι επενδυτές για τη συνεδρίαση του Μαρτίου;
Σύμφωνα με την JPMorgan θα μπορούσε να είναι στα μέσα Φεβρουαρίου.
Μια κατάσταση που πρέπει να παρακολουθείται είναι η λεγόμενη παραλλαγή «Stealth Omicron» η αόρατη Omicron, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει την εικόνα.

Όμως, ενώ η JPMorgan είναι θετική για τα χρηματιστήρια από άποψη τακτικής, εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική έως ότου αποκτήσουμε περισσότερη σαφήνεια από τη Fed.

Απαισιόδοξη η Morgan Stanley για τα χρηματιστήρια

Στον αντίποδα η Morgan Stanley, είναι ξεκάθαρη… το βασικό της ερώτημα είναι πότε θα ξεκινήσουν πάλι οι πωλήσεις.
Το δίχτυ ασφαλείας της μελλοντικής καθοδήγησης από τη Fed έχει εξαφανιστεί ακριβώς καθώς οι αναθεωρήσεις κερδών και οι PMI φαίνεται ότι θα επιβραδυνθούν, αυξάνοντας το ρίσκο.
«Παραμένουμε πωλητές στην άνοδο και θεωρούμε ότι η εύλογη αξία του S&P 500 παραμένει κοντά στις 4.000 μονάδες» αναφέρει η Morgan Stanley.

Ενώ η συνεδρίαση της FOMC της περασμένης εβδομάδας ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς σε πολλαπλά μέτωπα κυρίως όμως ότι θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο, ενίσχυσε επίσης την ιδέα ότι οδεύουμε σε μια περίοδο μεγαλύτερης αβεβαιότητας σε σχέση με την μελλοντική καθοδήγηση των αγορών.

Η Morgan Stanley δεν βλέπει αύξηση των επιτοκίων 0,50% τον Μάρτιο του 2022 αλλά αποτελεί πιθανότητα σε επόμενες συνεδριάσεις.
Η δέσμευση του προέδρου Powell της FED για την καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι προφανής και είναι απίθανο οτιδήποτε σχετίζεται με την αγορά εργασίας να αλλάξει αυτή την άποψη τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον, παρά την πρόσφατη αστάθεια ειδικά στις μετοχές, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν θετικές και πιθανότατα θα χρειαζόμασταν να δούμε ένα πολύ μεγαλύτερο selloff για να αναγκάσει τη Fed να λάβει μέτρα βραχυπρόθεσμα».

Αν και ήταν αναμενόμενο, η Morgan Staney σημειώνει ότι η αλλαγή στρατηγικής του Powell της FED… πιθανότατα συνέβαλε στην αυξημένη αστάθεια των μετοχών πρόσφατα.
Αυτή η αβεβαιότητα μετριάστηκε σε κάποιο βαθμό λόγω των αναφορών για βελτιωμένα κέρδη εταιριών που βοήθησαν τους επενδυτές να μετριάσουν τις φοβίες τους.
Ωστόσο, ο S&P 500 συνέχισε να δυσκολεύεται με τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ενώ άλλοι σημαντικοί μέσοι όροι έκλεισαν πολύ κάτω από αυτή τη βασική τεχνική αντίσταση ακόμα και μετά το πρόσφατο ισχυρό ράλι»

Κατά την Morgan Stanley παραμένουμε πωλητές σε κάθε ανοδική κίνηση και ότι αυτό που συντελείται στην Wall Street είναι κλασική bear market
Η εύλογη αξία παραμένει πλησιέστερα στις 4.000 μονάδες σε επίπεδο S&P 500» .

Έρχονται μικρότερες αποδόσεις

Η αυστηρότερη πολιτική της FED φέρνει χαμηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τις μετοχές.
Σε αυτό το μέτωπο, τα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι κατά την διάρκεια πολιτικών σύσφιξης, οι μέσες αποδόσεις των μετοχών είναι μικρότερες έως 75% από τις αποδόσεις στους κύκλους νομισματικής χαλάρωσης»

Η Morgan Stanley πιστεύει ότι «η αγορά δεν έχει ακόμη επεξεργαστεί πλήρως αυτή τη δυναμική, η οποία θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η επόμενη μεγάλη στήριξη για τον δείκτη S&P 500 είναι οι 4.000 μονάδες σε επίπεδο δείκτη».
Γιατί;
Επειδή η Fed που εστιάζει στον πληθωρισμό και σίγουρα όχι τόσο στην πορεία των αναθεωρήσεων στα κέρδη ή των μακροοικονομικών δεδομένων αυξάνει την πιθανότητα να δούμε επιθετική νομισματική σύσφιξη απευθείας και επιβράδυνση της ανάπτυξης.
Ένα επιπλέον αρνητικό στοιχείο για τις τιμές των μετοχών, είναι ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδυνθεί ενώ κάποιοι μιλούν και για ύφεση στις ΗΠΑ.

Συνοπτικά, ενώ η JPMorgan παροτρύνει τους πελάτες να αγοράσουν τώρα και να πουλήσουν όταν οι αγορές ανακάμψουν ελαφρώς πριν πουλήσουν ξανά ενόψει ακόμη μεγαλύτερης πτώσης, η Morgan Stanley είναι πιο απαισιόδοξη καθ' όλη τη διάρκεια και εμμένει στη σχετική προτίμησή της για αμυντικές μετοχές.
Κατά την Morgan Stanley οι 4.000 μονάδες αντικατοπτρίζουν την πιο δίκαιη αποτίμηση για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.
cc1.jpg

cc2.jpg
cc3.jpg

cc4.jpg
cc5.jpg
cc6.jpgcc5_1.jpg
cc7.jpg
cc8.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης