Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Προβλέπει εννέα αυξήσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάσης από την Fed το 2022

JPMorgan: Προβλέπει εννέα αυξήσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάσης από την Fed το 2022
Οι οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας πιστεύουν ότι δεν θα έχουμε βραχυπρόθεσμα αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων
Σχετικά Άρθρα
Η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης εννέα φορές στη διάρκεια του τρέχοντος έτους προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, προβλέπουν οι οικονομολόγοι της JPMorgan, σε δημοσίευμά τους το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.
Η JPMorgan συμπαρατάσσεται με τις υπόλοιπες κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street οι οποίες στοιχηματίζουν σε πιο επιθετική νομισματική πολιτική, από τη στιγμή που οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ γνώρισαν τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1982.
Την ίδια ώρα, να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs προβλέπει επτά επιτοκιακές αυξήσεις φέτος έναντι πέντε που είχε προβλέψει αρχικά.
«Περιμένουμε τώρα επιτοκιακές αυξήσεις των 25 μονάδων βάσης σε καθεμία από τις επόμενες εννέα συνεδριάσεις, με την πολιτική της Fed να προσεγγίζει την ουδέτερη στάση μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους», ανέφερε ομάδα οικονομολόγων της JPMorgan.

Δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ξάφνιασαν ανοδικά.
Δεν βλέπουμε εφεξής αποκλιμάκωση από τα επίπεδα του προηγούμενου τριμήνου», ανέφεραν οι οικονομολόγοι.
Αναφερόμενοι στον πληθωρισμό, οι οικονομολόγοι της JPMorgan θεωρούν ότι θα ανατροφοδοτείται συνεχώς από την υψηλή ανάπτυξη, τις πιέσεις στις τιμές και τη συμπεριφορά του ιδιωτικού τομέα που θα παραμείνει ως έχει ακόμη και εάν οι σημερινές πιέσεις στις τιμές στον ενεργειακό κλάδο αρχίσουν να αποκλιμακώνονται.
Fed prepared for faster interest-rate hikes if inflation persists |  Financial Markets News | Al Jazeera
Επιβράδυνση της ανάπτυξης

«Ο κίνδυνος που υφίσταται στην παρόυσα συγκυρία είναι οι κεντρικές τράπεζες να επιβραδύνουν την ανάπτυξη με αντίκτυπο και στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση σε ένα κατ΄ άλλα υγιές περιβάλλον», αναφέρουν οι οικονομολόγοι.
Την Παρασκευή (18/2) είχαν προηγηθεί τα σχόλια του διοικητή της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Σικάγο, Charles Evans για την επιτακτική ανάγκη «σημαντικής αλλαγής πολιτικής» από την Fed για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του πληθωρισμού.
Fed Traders Have Dialed Back Bets on a Supersized March Hike
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης