Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η BofA: Ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.000 μον. ή -23% μέσα σε 4 μήνες - Τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα

Προειδοποιεί η BofA: Ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.000 μον. ή -23% μέσα σε 4 μήνες - Τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα
Το πιο απαισιόδοξο από όλα είναι η εκτίμηση ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα από ότι έχουν εκτιμήσει οι περισσότεροι
Σχετικά Άρθρα

Σε μια άκρως ζοφερή εκτίμηση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America η οποία προβλέπει ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα υποχωρήσει -23% στις 3.000 μονάδες σε διάστημα 4 μηνών.
Ωστόσο το πιο απαισιόδοξο από όλα είναι η εκτίμηση ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα από ότι έχουν εκτιμήσει οι περισσότεροι.

Κατά την BofA τον Οκτώβριο 2022 ο δείκτης S&P 500 θα έχει υποχωρήσει στις 3.000 μονάδες.
Στο μεσοδιάστημα ένα ισχυρό bear market ράλι σημειώθηκε, οδηγώντας στην μεγαλύτερη εισροή σε μετοχές σε διάστημα 10 εβδομάδων.
Ωστόσο η BofA δεν παρασύρετε όλα «θα ξεθωριάσουν, το ράλι θα ξεθωριάσει».
Εάν δει κανείς τα δεδομένα τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές είναι μαζικά υπερπουλημένες, ο δείκτης Bull & Bear της BofA έχει υποχωρήσει στο 0,3 από 0,4, που δείχνει ότι η αγορά έχει μετατραπεί σε «ακραία πτωτική».
Ωστόσο παρά το τελευταίο σήμα αγοράς για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, κυρίως μετοχές που ενεργοποιήθηκε σχεδόν πριν από έναν μήνα, στις 18 Μαΐου, ο S&P είχε υποχωρήσει στις 3800 μονάδες στις 4200 μονάδες και τώρα επέστρεψε ξανά στα 3900 μονάδες.
Κατά την Bank of America σε διάστημα 4 μηνών ο δείκτης βαρόμετρο θα έχει χάσει -23% στις 3.000 μονάδες, έως τον Οκτώβριο μια μεγάλη διόρθωση θα έχει σημειωθεί.

Ο πληθωρισμός σοκάρει αγορές και κεντρικές τράπεζες

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός συντρίβει την αφήγηση ότι θα είναι παροδικός ή ότι σύντομα θα κορυφώσει προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια αγορά
Υπάρχει ένα επενδυτικό ρητό στις ΗΠΑ.
«Κανένα κραγιόν δεν θα μπορούσε να ομορφύνει αυτό το γουρούνι»
Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν μπορούν να ομορφύνουν όσο ο πληθωρισμός δείχνει το άσχημο πρόσωπο του.
Είναι εντυπωσιακό αλλά ο πληθωρισμός αυξάνεται για 14 συνεχείς μήνες (ο Biden ήταν πρόεδρος τους τελευταίους 16 μήνες).
Επιπλέον, οι προσδοκίες μεταξύ των Αμερικανών κατέρρευσαν σε ιστορικό χαμηλό (UMICH) και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν που σημαίνει ότι η αξιοπιστία της FED έχει αρχίσει να μειώνεται.
Όλα αυτά οδήγησαν τον δείκτη Macro Surprise στις ΗΠΑ στο πιο αδύναμο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019...

Η αντίδραση ήταν βίαιη... και παντού.

Πρώτα από όλα, τα ομόλογα εκτοξεύθηκαν λόγω των προοπτικών για συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων.
Η αγορά ομολόγων τιμολογεί τώρα 10 επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες και στη συνέχεια 3 μειώσεις επιτοκίων.
Η αμερικανική αγορά μετοχών παρά τις προσπάθειες για ανοδική αντίδραση τελικά καταποντίζεται.
Ο Nasdaq είχε τη χειρότερη επίδοση, με πτώση 5% σε εβδομαδιαία βάση.
Αυτή ήταν η χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια του δείκτη S&P 500 και του Nasdaq από τον Ιανουάριο του 2021.

Το ερώτημα είναι πως νιώθεις να αγοράζεις στην πτώση ενώ ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται;
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί 10 από τις τελευταίες 11 εβδομάδες που αποτελεί την χειρότερη επίδοση από τη Μεγάλη Ύφεση...

Ο δείκτης μεταβλητότητας ή δείκτης φόβου VIX εκτινάχθηκε πάνω από τις 28 μονάδες αλλά παραμένει εντυπωσιακά αποσυνδεδεμένος από τους κινδύνους της αγοράς που συνεχώς επιδεινώνεται.
Την τελευταία φορά που οι τιμές των ομολόγων υψηλών αποδόσεων των ΗΠΑ ήταν τόσο χαμηλά λόγω συνεχιζόμενης πτώσης, η Fed παρενέβη επιθετικά…
Οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ίδιο αρνητικό μοτίβο, η ΕΚΤ έκανε πολλά λάθη, με την Ιταλία να βρίσκεται στην χειρότερη θέση και να ακολουθεί η Ελλάδα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων βρέθηκαν σε λουτρό αίματος, καθώς οι φόβοι για «κατακερματισμό» της νομισματικής πολιτικής δεν μειώθηκαν μετά τις αναφορές της Lagarde της ΕΚΤ.
Τα spreads των περιφερειακών κρατικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, ξεπέρασαν τα υψηλά του 2018 (που ήταν υψηλό από το 2014), οι αποδόσεις του γερμανικού 10 ομολόγου ξεπέρασαν το 1,50% για πρώτη φορά από το 2014 και τα 2ετή ομόλογα εκτινάχθηκαν πάνω από το 2% για πρώτη φορά από το 2008...
Οι πιθανότητες «Italeave» εκτινάσσονται ξανά στα ύψη...ενώ και το Grexit επανέρχεται…

Τι πρέπει να θυμόμαστε;

Λοιπόν τα πράγματα δεν πάνε καλά...
Το χειρότερο είναι ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη χειρότερα και οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν.
Χάος θα προκληθεί… πριν τα πράγματα σταθεροποιηθούν.
a1_4.jpg

a2_3.jpg
a3_2.jpg
a4_1.jpg

a5.jpg
a6_1.jpg
a7_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης