Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα «αγοράς» στην Εθνική έδωσε η Deutsche Bank - Τι θα συμβεί βραχυπρόθεσμα

Σήμα «αγοράς» στην Εθνική έδωσε η Deutsche Bank - Τι θα συμβεί βραχυπρόθεσμα

Και μακροπρόθεσμα η σύσταση για τη Εθνική είναι Buy με την τιμή στόχο στα 4,40 ευρώ

Σήμα «αγοράς» στην Εθνική έδωσε η Deutsche Bank, καθώς αναμένει να ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Εθνική θα μπορούσε να είναι ένα βραχυπρόθεσμο trend, αν και μακροπρόθεσμα η σύσταση είναι Buy με την τιμή στόχο στα 4,40 ευρώ.

Θετικά τα αποτελέσματα

Όπως αναφέρει η Deutsche Bank, η Εθνική θα δημοσιεύσει ισχυρά αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν στηριχθεί από την ισχυρή δανειοδοτική δραστηριότητα και τα ανθεκτικά επιτοκιακά έσοδα.
Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα, ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα θα μπορέσει να κρατήσει υπό έλεγχο το κόστος και τις προβλέψεις, κάτι που θα βοηθήσει να κερδίσουν την έλξη μεταξύ των επενδυτών.
Από αυτή την άποψη, η Deutsche Bank πιστεύει ότι η Εθνική αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τον καλύτερο συνδυασμό σχετικής ασφάλειας (CET1 FL πάνω από 15% και κάλυψη NPEs πάνω από 80%) και μόχλευση για τη βελτίωση των συνθηκών.
Θεωρεί ότι η ελκυστική αποτίμηση σε 5,5x σε όρους P/E του 2023 (περίπου 10% discount στον τομέα) και 0,4x σε όρους PBV του 2023.

Καταλύτες

Οι βασικοί καταλύτες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2022, όπου η Deutsche Bank αναμένει ότι η τράπεζα θα παρέχει εποικοδομητική καθοδήγηση σχετικά με τα καθαρά έσοδα από τόκους, την ποιότητα του ενεργητικού και το κεφάλαιο, συν την επιβεβαίωση μιας ισχυρής τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου στην Ελλάδα και γενικά περιορισμένη πτώση στην οικονομία της χώρας εν μέσω προειδοποιήσεων για ύφεση σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κίνδυνοι για τη βραχυπρόθεσμη επενδυτική ιδέα

Οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν τα απογοητευτικά κέρδη του 2ου τριμήνου ή/και το guidance για το 2022 (ειδικά στα NII), σε συνδυασμό με μια στροφή προς χειρότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στον δανεισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης