Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse και Deutsche Bank συστήνουν αγορά στην Coca Cola HBC

Credit Suisse και Deutsche Bank συστήνουν αγορά στην Coca Cola HBC
Η Deutsche Bank συστήνει buy και η Credit Suisse outperform για την Coca Cola HBC
Την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο μέτωπο της Ρωσίας, αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του έτους, επισημαίνουν οι Credit Suisse και Deutsche Bank, συστήνοντας αγορά στη μετοχή της.

Το επί τα βελτίω rerating

Ειδικότερα, η Credit Suisse τονίζει ότι το ισχυρό 2ο τρίμηνο και το αποτέλεσμα της στρατηγικής στη Ρωσία θα πρέπει να υποστηρίξει την αναβάθμιση και το rerating της μετοχής.
Μάλιστα αναμένει ισχυρή ανάκτηση όγκου που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του καναλιού Away from Home στις εδραιωμένες και αναπτυξιακές αγορές, παράλληλα με τις ελαστικές τάσεις των καναλιών.
Εξίσου σημαντικό θα είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής αναθεώρησης για τη Ρωσία – η συναίνεση συνεπάγεται απώλειες της Ρωσίας στο διηνεκές, πράγμα που είναι ασυμβίβαστο με τα δύο πιθανά σενάρια
1) αναδιάρθρωση της επιχείρησης προς ένα κερδοφόρο τοπικό χαρτοφυλάκιο Water/Juice, ή
2) πλήρης έξοδος.
Παράλληλα με την επαναφορά του guidance στο 1ο εξάμηνο, η Credit Suisse βλέπει περιθώρια για αναβαθμίσεις κερδών και δυνατότητα rerating όσο βλειτώνει η ορατότητα της κερδοφορίας.

Αλλαγές στις εκτιμήσεις

Η Credit Suisse αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) έως το 2024 για να αντικατοπτρίσει καλύτερες συναλλαγές στα εδραιωμένα και αναπτυσσόμενα τμήματα.
Οι προβλέψεις υπονοούν
i) Η Ρωσία αναδιαρθρώνεται σε μεσαίο μονοψήφιο περιθώριο EBIT σε ποσοστό 80%, και
ii) Ο όγκος της Ουκρανίας ανακάμπτει στο 30% κάτω από τα επίπεδα του 2021.

Φθηνή η Coca Cola

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα καταδείξουν την πρόοδο για την Coca Cola, με αυξήσεις στους όγκους των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών.
Η μετοχή της Cοca Cola HBC εξακολουθεί να είναι φθηνή, καθώς διαπραγματεύεται με 15x σε όρους P/E για το 2023, ήτοι με discount 29% σε σχέση με τα ευρωπαϊκές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης