Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rockefeller International: Η Ελλάδα, στη λίστα με τα... 7 οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου

Rockefeller International: Η Ελλάδα, στη λίστα με τα... 7 οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα απολαμβάνει μία από τις πιο υγιείς ανακάμψεις της περιοχής

Στη λίστα των 7 οικονομικών θαυμάτων ενός ανήσυχου κόσμου περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
«Σε ζοφερές περιόδους όπως αυτή, όταν οι σχολιαστές δεν βλέπουν τίποτα παρά μόνο ελαττώματα στις περισσότερες χώρες, αξίζει να επισημανθούν τα λίγα που αψηφούν την επικρατούσα απαισιοδοξία.
Εδώ είναι επτά που ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που γέρνει προς την ύφεση και τον υψηλότερο πληθωρισμό: Βιετνάμ, Ινδονησία, Ινδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία» επισημαίνει σε άρθρο του στους Financial Times, ο Ruchir Sharma, πρόεδρος του Rockefeller International.
Ειδικά για την Ελλάδα, ο Sharma επισημαίνει ότι λαμβάνει ώθηση από την ανάκαμψη των ξένων επενδύσεων και του τουρισμού, τον οποίο η Covid είχε μειώσει από 20% σε 15% του ΑΕΠ. Επίσης, λιγότερο από το 10% των τραπεζικών δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα, από 50% κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Τώρα που αναπτύσσεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 4%, με τον πληθωρισμό να μειώνεται γρήγορα, η Ελλάδα απολαμβάνει μία από τις πιο υγιείς ανακάμψεις της περιοχής» επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο.
«Οποιαδήποτε από αυτές τις οικονομίες θα μπορούσε, φυσικά, να χάσει το momentum, να καταστραφεί από μια στροφή στην ηγεσία, την πολιτική ή από τον εφησυχασμό. Ωστόσο, αυτές οι χώρες είναι ήδη μεταξύ των χρηματιστηρίων με τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος. Εν μέσω βάσιμης ανησυχίας για τις παγκόσμιες προοπτικές, αναδύεται ένα νέο σύνολο νικητών» καταλήγει ο αρθρογράφος.
FT_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης