Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχεια στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed «βλέπει» η Goldman Sachs: Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγή στάσης

Συνέχεια στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed «βλέπει» η Goldman Sachs: Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγή στάσης
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το οικονομικό outlook δεν είναι αρκετά αρνητικό
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να περιμένουμε μια «dovish» (ήπια) στροφή από τη Fed εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, τονίζοντας ότι το οικονομικό outlook δεν είναι αρκετά αρνητικό και οι αγορές ομολόγων παραμένουν πολύ ευμετάβλητες.
«Οι μεγάλες διακυμάνσεις των επιτοκίων σημαίνουν ότι οι προσδοκίες για υψηλότερη απόδοση των μετοχών έναντι των σχετικά ασφαλέστερων assets έχουν πιθανότατα μειωθεί» αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τονίζοντας ότι η Goldman παραμένει underweight στις μετοχές.
«Με τις τιμές της βενζίνης σε άνοδος και μέχρι ένα ευρύτερο σύνολο μακροοικονομικών δεδομένων να υποδηλώσει περισσότερη ουσιαστική αδυναμία στην οικονομία, θα είμαστε γενικά αντίθετοι όσον αφορά την προεξόφληση dovish στροφής από τη Fed» επισημαίνει στο ενημερωτικό σημείωμα.
Τα σενάρια ότι η πολιτική της Fed θα γίνει πιο φιλική προς τις μετοχές έχει οδηγήσει τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη κατά διαστήματα τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά όλα αυτά τα ράλι έχουν συνδυαστεί με νέα χαμηλά για τον δείκτη κάθε φορά.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
«Η σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, η πιθανή κλιμάκωση των γεωπολιτικών κινδύνων και το τρέχον μείγμα ανάπτυξης και πληθωρισμού έχουν διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο πτώσης για τις μετοχές», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης