Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ακόμα 3 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2023

Goldman Sachs: Ακόμα 3 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2023
Οι αγορές χρήματος αναμένουν επί του παρόντος ένα τελικό επιτόκιο 5,3% έως τον Ιούλιο
Σχετικά Άρθρα
Επιπλέον τρεις αυξήσεις επιτοκίων, από δύο αρχικά, βλέπει τώρα η Goldman Sachs για τη Fed, το 2023. Η κάθε αύξηση θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης ήτοι 0,25%.
«Υπό το πρίσμα της ισχυρότερης ανάπτυξης και των σταθερότερων ειδήσεων για τον πληθωρισμό, προσθέτουμε -στην πρόβλεψη μας για τη Fed- μια αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, για ένα ανώτατο εύρος επιτοκίων 5,25% - 5,5%» αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές χρήματος αναμένουν επί του παρόντος ένα τελικό επιτόκιο 5,3% έως τον Ιούλιο. Μετά τα πρόσφατα αμερικανικά στοιχεία, η ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα UBS δήλωσε ότι αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις του Μαρτίου και του Μαΐου, γεγονός που μπορεί να αφήσει το επιτόκιο στο εύρος 5% - 5,25%.
Η BofA είχε επίσης προβλέψει δύο αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμία.
Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιοποιήθηκε χθες (16/2/2023), οι μηνιαίες τιμές παραγωγού επιταχύνθηκαν τον Ιανουάριο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση ανέκαμψε 0,7% τον περασμένο μήνα μετά από μείωση 0,2% τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 1.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 194.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τον Ιανουάριο, καταγράφοντας μικρότερη κάμψη. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,4% σε ετήσια βάση όπως γνωστοποίησε υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ενώ οι αναλυτές περίμεναν να υποχωρήσει στο 6,2%. Σε μηνιαίο επίπεδο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,5% από 0,1% τον Δεκέμβριο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης