Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αύξηση επιτοκίου 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2023 - Στο 3,5% θα τερματίσει η σύσφιξη

Goldman Sachs: Αύξηση επιτοκίου 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2023 - Στο 3,5% θα τερματίσει η σύσφιξη
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα βλέπει κορύφωση του επιτοκίου στο 3,5% από 3,25% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη
Σχετικά Άρθρα
Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για το επιτόκιο της ΕΚΤ, προχωρά η Goldman Sachs στον απόηχο της πιο επιθετικής στάσης αξιωματούχων της ευρωτράπεζας όπως η Γερμανίδα Isabel Schnabel. Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η νομισματική σύσφιξη θα ολοκληρωθεί με το επιτόκιο στο 3,5%.
Οι οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένου του Jari Stehn, προέβλεψαν νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, αναφερόμενοι στις δηλώσεις της Schnabel.
Το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ βρίσκεται επί του παρόντος στο 2,5% και τα μέλη της ΕΚΤ σηματοδοτούν αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή τους. Οι οικονομολόγοι της Goldman δήλωσαν ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο μπορεί να είναι μια επιλογή, αλλά είναι πιθανή και ακόμα μία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο.
Ο Schnabel, σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι οι επενδυτές υποτίμησαν τη μονιμότητα του πληθωρισμού και είπε: «Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε ισχυρότερα βήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης