Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Paul Tudor Jones: Η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Έρχεται άνοδος στις μετοχές

Paul Tudor Jones: Η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Έρχεται άνοδος στις μετοχές
Ο Jones έγινε διάσημος αφού προέβλεψε και κέρδισε από το χρηματιστηριακό κραχ του 1987
Σχετικά Άρθρα
Πεπεισμένος ότι η Fed τελείωσε με τις αυξήσεις επιτοκίων εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Paul Tudor Jones.
«Σίγουρα πιστεύω ότι έχουν τελειώσει» δήλωσε ο Jones του CNBC σχετικά με τη στρατηγική της Fed για την αύξηση των επιτοκίων. «Πιθανότατα θα μπορούσαν να δηλώσουν τη νίκη τους τώρα, διότι αν κοιτάξετε τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, μειώνεται 12 συνεχόμενους μήνες... Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία» συμπλήρωσε.
Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια 10 φορές, ανεβάζοντας το επιτόκιο της σε ένα εύρος 5%-5,25%, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2007. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει ψυχρανθεί σημαντικά από την κορύφωσή του γύρω στο 9% τον Ιούνιο του 2022. Ο δείκτης υποχώρησε στο 4,9% τον Απρίλιο.
Ο Jones δήλωσε ότι η ρύθμιση της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι παρόμοια με τα μέσα του 2006 πριν από τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση, όπου οι μετοχές κινούνταν ανοδικά για πάνω από ένα χρόνο αφού η Fed σταμάτησε τη νομισματική σύσφιξη.
«Οι τιμές των μετοχών... νομίζω ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν φέτος», δήλωσε ο Jones και συνέχισε «δεν είμαι ανεξέλεγκτα αιδιόδοξος, διότι πιστεύω ότι θα είναι μια αργή άνοδος».
Ο Jones έγινε διάσημος αφού προέβλεψε και κέρδισε από το χρηματιστηριακό κραχ του 1987. Είναι επίσης πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Just Capital, που κατατάσσει τις δημόσιες αμερικανικές εταιρείες με βάση κοινωνικές και περιβαλλοντικές μετρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης