Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποβάθμιση προβλέψεων για το πετρέλαιο - Στα 86 δολ. τον Δεκέμβριο του 2023

Goldman Sachs: Υποβάθμιση προβλέψεων για το πετρέλαιο - Στα 86 δολ. τον Δεκέμβριο του 2023
Οι αυξήσεις προσφοράς από χώρες που αντιμετωπίζουν κυρώσεις -Ρωσία, Ιράν και Βενεζουέλα- είναι βασικός μοχλός στις προοπτικές χαμηλότερων τιμών
Σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεων της για τις τιμές του πετρελαίου προσώρησε η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, για το brent, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μειώνει την τιμή για τον Δεκέμβριο στα 86 δολάρια το βαρέλι, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 95 δολάρια το βαρέλι. Αυτή είναι η τρίτη υποβάθμιση προβλέψεων της Goldman τους τελευταίους έξι μήνες, αφού προηγουμένως είχε μιλήσει για 100 δολάρια το βαρέλι.
«Ποτέ δεν κάναμε τόσο λάθος για τόσο καιρό χωρίς να δούμε στοιχεία που να αλλάζουν τις απόψεις μας», δήλωσε ο Jeff Currie, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της Goldman, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα.
Οι αυξήσεις προσφοράς από χώρες που αντιμετωπίζουν κυρώσεις -Ρωσία, Ιράν και Βενεζουέλα- είναι βασικός μοχλός στις προοπτικές χαμηλότερων τιμών, σύμφωνα με την Goldman. Η παραγωγή της Ρωσίας, ειδικότερα, έχει «σχεδόν ανακάμψει πλήρως» παρά τις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.
Οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν επίσης τις τιμές, με τα υψηλότερα επιτόκια πιθανότατα να αποτελούν «επίμονο αντίθετο άνεμο» για υψηλότερες τιμές, έγραψαν αναλυτές της Goldman, συμπεριλαμβανομένων των Callum Bruce και Currie στο σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης