Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι επενδυτές αφήνουν τις αναδυόμενες αγορές και προτιμούν Wall Street

BofA: Οι επενδυτές αφήνουν τις αναδυόμενες αγορές και προτιμούν Wall Street
Τί διαπιστώνεται στη μηνιαία έρευνα της Bank of America
Σχετικά Άρθρα
Η ανησυχία για την οικονομία της Κίνας έχει δημιουργήσει μια «δραματική αλλαγή» στις προτιμήσεις των επενδυτών μετοχών, αναφέρεται στη σχετική μηνιαία έρευνα της Bank of America.
Όπως διαπιστώνεται, οι asset managers (οι ερωτηθέντες διαχειρίζονται συνολικά 616 δισεκ. δολάρια) πουλούν πλέον τις μετοχές τους στις αναδυόμενες αγορές και τοποθετούν κεφάλαια στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σχολιάζοντας πως το σύνθημα «αποφύγετε την Κίνα» κυριαρχεία πλέον μεταξύ των επενδυτών.
Το... 0% των ερωτηθέντων αναμένει επιτάχυνση της ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία, μια τεράστια ανατροπή από το 78% τον περασμένο Φεβρουάριο, επισημαίνεται. Οι αμφιβολίες για την επενδυσιμότητα των κινεζικών μετοχών έχουν αυξηθεί, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη έχουν περιορισμένο αντίκτυπο. Επίσης, η κρίση στην αγορά ακινήτων της χώρας, θεωρείται πλέον ως η Νο1 ππιθανή αιτία για το επόμενο παγκόσμιο πιστωτικό γεγονός.
Αυτό είχε αντίκτυπο στην κατανομή μετοχών στις αναδυόμενες αγορές, η οποία μειώθηκε σε μόλις 9% (overweight) τον Σεπτέμβριο 2023 από 34% ένα μήνα πριν, η χαμηλότερη ένδειξη από τον Νοέμβριο του 2022. Αντίθετα, η κατανομή σε μετοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε 29% στο, θετικό πλέον ποσοστό του 7% (overweight).
Οι αμερικανικές μετοχές ξεπέρασαν το 2023 τους λοιπούς μεγάλους δείκτες παγκοσμίως, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει άνοδο 17%. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης MSCI Emerging Markets Index κερδίζει μόλις 2%.
Γενικότερα, οι επενδυτές συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει την ύφεση, με το 74% των συμμετεχόντων να βλέπει είτε «ήπια» ή «καθόλου» ύφεση, σε σύγκριση με μόνο το 21% που αναμένει «σκληρή» προσγείωση της οικονομίας. Τούτου λεχθέντος, οι asset managers εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι: το 53% προετοιμάζεται για μια πιο αδύναμη οικονομία τους επόμενους 12 μήνες, από 45% τον Αύγουστο.
Το 40% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για υψηλό πληθωρισμό προσεχώς που θα κρατήσει τις κεντρικές τράπεζες στη νομισματική σύσφιξη, με ένα 60% ωστόσο να εκτιμά ότι δεν αναμένονται άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης