Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κάνει τη διαφορά η BofA: Μη φύγετε από τις μετοχές, που πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές

Κάνει τη διαφορά η BofA: Μη φύγετε από τις μετοχές, που πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές
Η Fed μόλις μας είπε ότι η οικονομία είναι ακόμα πολύ ισχυρή για να σταματήσει την σύσφιξη, άσχημα νέα για τα ομόλογα αλλά καλά νέα για τις κυκλικές εταιρείες και τις μετοχές
Παρά την αύξηση των επιτοκίων, τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τις συνεχιζόμενες απεργίες εργασίας, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν ανοδικοί στο χρηματιστήριο.
Η επικεφαλής αναλύτρια μετοχών της Bank of America, Savita Subramanian, εξακολουθεί να βλέπει πολλούς λόγους για τους οποίους οι αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης βρίσκονται θα δώσουν καλές αποδόσεις στο μέλλον, σύμφωνα με την ανάλυσή της.
Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να ευνοούν τις αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την Subramanian.

1. Ο S&P 500 βρίσκεται σε ρυθμούς μεγέθυνσης

"Οι μετοχές που γιγαντώνονται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση λαμβάνουν γενικά μερίδιο από ομοτίμους που μετατοπίζονται σε κατηγορίες μικρής κεφαλαιοποίησης.
Αλλά από το 2021, 50% περισσότερες mega caps έχουν γίνει μικρής κεφαλαιοποίησης από ό,τι οι μικρές γίνονται μεγάλες (το αντίστροφο των προηγούμενων δεκαετιών), υποδηλώνοντας μια εκκαθάριση.
Από τότε που τα επιτόκια άρχισαν να αυξάνονται, ένα ποσοστό ρεκόρ μιας στις τρεις εταιρείες του Russell 2000 χάνει χρήματα έναντι περίπου μίας στις 20 για τον S&P 500."

2. Υψηλές ταμειακές αποδόσεις για την ενίσχυση των δαπανών που αυξάνονται

«Από το 1980, το χρέος των ΗΠΑ προς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 90%, καλύπτοντας τις "τσέπες" των Baby Boomers με 77 τρισεκατομμύρια δολάρια καθαρής θέσης/60 τρισεκατομμύρια δολάρια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
Η σημερινή υψηλότερη απόδοση μετρητών 5% μεταφράζεται σε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ή 14% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, μετά από χρόνια ευκαιριών αναχρηματοδότησης σε εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που οδήγησαν το πραγματικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων (3,6%) κάτω από τα προ-COVID επίπεδα (3,9%).
Οι πρόσθετες αποδόσεις των Boomers βοηθούν τις δαπάνες και τη μαζική μεταφορά πλούτου/πραγματικών περιουσιακών στοιχείων στη Gen X / Z."

3. «Είναι η οικονομία, ηλίθιε»

"Η Fed μόλις μας είπε ότι η οικονομία είναι ακόμα πολύ ισχυρή για να σταματήσει την σύσφιξη, άσχημα νέα για τα ομόλογα αλλά καλά νέα για τις κυκλικές εταιρείες και τις μετοχές.
Οι αμερικανικές εταιρείες συνεχίζουν να ανασυγκροτούνται πιο κοντά στην πατρίδα τους παρά το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου.
Η μεταποίηση είναι απαραίτητη λόγω μιας δεκαετίας υποεπενδύσεων και ενισχύεται από κίνητρα.
Οι κυκλικές μετοχές θα πρέπει να οδηγήσουν το ράλι».

4. Οι μετοχές είναι σε συμφέρουσες ακόμη και με υψηλά επιτόκια

"Το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών (ERP) είναι μηδενικό. Αγοράστε ομόλογα".
Συγκρίνοντας την απόδοση κερδών με βάση το PE του S&P 500 στο 20x με τις ονομαστικές αποδόσεις στα ομόλογα στο 5%.
Όμως τα κέρδη είναι ονομαστικά, το σταθερό εισόδημα είναι σταθερό.
Τα πραγματικά ποσοστά έναντι του ERP είναι περισσότερα και 2% τα πραγματικά επιτόκια υποδηλώνουν ~300 μ.β. σε ERP – χαμηλό σε σχέση με την τελευταία δεκαετία, αλλά υψηλό σε σύγκριση με την άνθηση της αποδοτικότητας της εργασίας του '85 έως το '05, όπου τα πραγματικά επιτόκια ήταν 3,5% και οι αποδόσεις του S&P 500 ήταν 15% ετησίως."

5. Οι ισοσταθμισμένες μετοχές εξακολουθούν να είναι σχετικά φθηνές

"Το ισοσταθμισμένο ERP του S&P 500 είναι 50+ μ.β. υψηλότερο από το S&P 500 με στάθμιση κεφαλαίου και διαπραγματεύεται με 17 φορές χαμηλότερα κέρδη.
Ο ισοσταθμισμένος S&P 500 επίσης σχεδόν πάντα ξεπερνούσε τον S&P 500 με στάθμιση ανώτατου ορίου σε προηγούμενους κύκλους «Ανάκτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης