Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι είδαν στη συμφωνία Alpha Bank – Unicredit οι JP Morgan, Euroxx και UBS – Ο αντίκτυπος της συνέργειας στη Ρουμανία

Τι είδαν στη συμφωνία Alpha Bank – Unicredit οι JP Morgan, Euroxx και UBS – Ο αντίκτυπος της συνέργειας στη Ρουμανία
Τα ερωτήματα για συμφωνία της Unicredit να αποκτήσει το 9% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Alpha Bank δεν έχουν απαντηθεί
Σχετικά Άρθρα
Στη συμφωνία της Alpha Bank με τη Unicredit στη Ρουμανία στέκονται ιδιαίτερα οι αναλυτές, καθώς όπως επισημαίνουν δημιουργείται μια αμοιβαία επωφελής συνέργεια σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά.
Αναφορικά με την συμφωνία της Unicredit να αποκτήσει το 9% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Alpha Bank, οι αναλυτές εξακολουθούν να έχουν κάποια ερωτήματα, ειδικά στο μέτωπο της τιμής της συναλλαγής.

JP Morgan: Παραμένει στα 2,20 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank

Η JP Morgan περιορίζεται στην παρουσίαση της συμφωνίας μεταξύ Alpha Bank και UniCredit, επιβεβαιώνοντας ότι η σύσταση παραμένει overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Διατηρεί στα 2,20 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, επίπεδα που υποδηλώνουν άνοδο 73%.
Σύμφωνα με την JP Morgan, η συναλλαγή βελτιώνει τον δείκτη CET1 κατά >100 μονάδες βάσης και την απόδοση κεφαλαίων κατά 50 μ.β., ενώ προσφέρει επίσης μια σαφή διαδρομή προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση μέσω μιας στρατηγικής επένδυσης από κορυφαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο.
2_293.JPG
Euroxx: Ενισχύεται κεφαλαιακά η Alpha Bank

Στο ίδιο μήκος και η Euroxx, η οποία βλέπει τη συμφωνία να ενισχύει τα κεφαλαιακά αποθέματα της Alpha Bank κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσης και την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (Return on tangible equity – ROTE) κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης.
Η συμφωνία θα είναι ουδέτερη για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS), καθώς οι συνέργειες στη Ρουμανία, οι χαμηλότερες ανάγκες χρηματοδότησης και η επανεπένδυση των εσόδων σε μετρητά θα αντισταθμίσουν την απώλεια κερδών από τη Ρουμανία (23 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2023).
Η κεφαλαιακή ελάφρυνση παράλληλα με τη θωράκιση των κερδών θα αυξήσει το ROTE κατά 50 μονάδες βάσης, αναφέρει η Euroxx.
3_197.JPG
UBS: Ερωτήματα για το ποσοστό του ΤΧΣ

Από τη μεριά της η UBS «προσπερνά» την απόκτηση του ποσοστού του ΤΧΣ στην Αlpha Bank από την Unicredit, καθώς όπως επισημαίνει χρειάζεται να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για τους επενδυτές.
Από την άλλη, η συμφωνία των δύο τραπεζών για την αγορά της Ρουμανίας είναι θετική, καθώς θα ενισχύσει τα έσοδα της ιταλικής τράπεζας, ειδικά μέσω του bancassurance.
Η κεφαλαιακή της επίπτωση θα είναι της τάξεως των 15 μονάδων βάσης στον δείκτη κεφαλαίων CET1 με την ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
1_397.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης