Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Άναψε το πράσινο φως για «αγορές» στη Wall Street - Έρχεται ράλι έως 16%

Bank of America: Άναψε το πράσινο φως για «αγορές» στη Wall Street - Έρχεται ράλι έως 16%
Στο τρέχον επίπεδό του, ο SSI δείχνει άνοδο 15,5% στον S&P 500 το επόμενο έτος
Η Wall Street άρχισε να αναβοσβήνει ένα σήμα «αγοράς» που σχεδόν πάντα είχε θετικές αποδόσεις για τον S&P 500 τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την Bank of America.
Η τράπεζα επεσήμανε τον δείκτη Sell Side Indicator της, έναν αντίθετο δείκτη συναισθημάτων που δείχνει με ακρίβεια τα ανοδικά σήματα όταν οι επενδυτές της Wall Street παρουσιάζουν υπερβολικά πτωτικές προοπτικές για την αγορά.
Επί του παρόντος, αυτός ο μετρητής βρίσκεται σε "ουδέτερη" περιοχή, τόνισαν οι αναλυτές, αλλά είναι τρεις φορές πιο κοντά σε ένα σήμα "αγοράς" παρά σε ένα σήμα "πώλησης", το οποίο θα μπορούσε να υποδεικνύει μια πιο ανοδική πορεία για τις μετοχές.
Στο τρέχον επίπεδό του, ο SSI δείχνει άνοδο 15,5% στον S&P 500 το επόμενο έτος, εκτιμούν οι αναλυτές στρατηγικής, γεγονός που θα οδηγήσει τον δείκτη αναφοράς στις 4.850 τους επόμενους 12 μήνες.
«Το SSI ήταν ένας αξιόπιστος αντίθετος δείκτης – με άλλα λόγια, ήταν ένα ανοδικό σήμα όταν η Wall Street ήταν εξαιρετικά πτωτική και το αντίστροφο», ανέφερε σε σημείωμα η ομάδα αναλυτών στρατηγικής με επικεφαλής τον Savita Subramanian της Bank of America.
"Ιστορικά, όταν ο δείκτης ήταν εδώ ή χαμηλότερος, οι αποδόσεις του S&P 500 ήταν θετικές στο 95% των περιπτώσεων (έναντι 81% συνολικά) με μέση απόδοση 21%.

Μετά την πτώση...

Το πτωτικό κλίμα ενισχύθηκε από την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σημειώνει υψηλό 16 ετών τον περασμένο μήνα.
Αυτό έκανε τις μετοχές να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές και ενέτεινε τους φόβους για μια επερχόμενη ύφεση, πυροδοτώντας ένα ξεπούλημα των μετοχών που οδήγησε τον S&P 500 στην τρίτη συνεχόμενη μηνιαία απώλειά του.
Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις και καταναλωτές μπορεί να μην αισθάνονται καν την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, λαμβάνοντας υπόψη ότι πάνω από το 75% του χρέους που κατέχουν οι εταιρείες του S&P 500 και το 85% των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ χρηματοδοτούνται με σταθερά μακροπρόθεσμα επιτόκια, είπαν οι στρατηγικοί αναλυτές.
«Ενώ τα υψηλότερα επιτόκια έχουν επιβαρύνει το κλίμα των μετοχών, πιστεύουμε ότι οι εταιρείες και οι καταναλωτές μπορεί να αντέξουν καλύτερα από το αναμενόμενο, καθώς έχουν χρόνο να προσαρμοστούν», πρόσθεσαν αργότερα.
Η τράπεζα υποστήριξε ότι η οικονομία επιμένει λόγω αυτής της καθυστερημένης επίδρασης και οι μετοχές μπορούν ακόμα να πάνε καλά καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης