Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Αναθεώρησε σε θετικό το outlook της Ιταλίας - Στο Βaa3 η αξιολόγηση

Moody’s: Αναθεώρησε σε θετικό το outlook της Ιταλίας - Στο Βaa3 η αξιολόγηση
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας Baa3 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας προέβη ο οίκος αξιολόγησης Moody's
Σε «Baa3» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας o αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Μοοdy’s, μεταβάλλοντας τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) από σταθερές σε θετικές.
Οι προοπτικές ανάπτυξης θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την αύξηση επενδύσεων στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανάπτυξης έως το 2026, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι που υποδηλώνουν πως η χώρα δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τους παρεχόμενους πόρους.
Επομένως, ο oίκος εκτιμά την ανάπτυξη αυτή τη δεκαετία σε περίπου 0,8%, αλλά από το 2030 «βλέπει» σταδιακή μείωση της δυναμικής στο 0,6% λόγω των δημογραφικών τάσεων.
Σύμφωνα με τη Moody’s, το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στο 4,4% του ΑΕΠ το 2024, ενώ σε ό,τι αφορά το χρέος τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να παραμείνει στο 140% του ΑΕΠ.
Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το χρέος προς το ΑΕΠ θα είναι συνολικά 140,3% το 2023, από 141,7% το 2022, αλλά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.
Το χρέος θα παραμείνει γενικά σταθερό σε αυτό το επίπεδο μέχρι τα τέλη αυτής της δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης