Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουκρανία...404: Οι ΗΠΑ φεύγουν και ψάχνουν σωσίβιο στο δόγμα του διαρκούς πολέμου και την υποτελή ΕΕ - Τρόμος με Ρωσία, Κίνα

Ουκρανία...404: Οι ΗΠΑ φεύγουν και ψάχνουν σωσίβιο στο δόγμα του διαρκούς πολέμου και την υποτελή ΕΕ - Τρόμος με Ρωσία, Κίνα
Οι ΗΠΑ βλέποντας να βυθίζονται σε μια γεωπολιτική και γεωοικονομική άβυσσο, αλλάζουν άμεσα το αφήγημα, έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ είναι ο ηγεμόνας που βλέπει τη θέση του να κλονίζεται. Ένας πολυδαίδαλος μηχανισμός επεξεργάζεται στην Ουάσινγκτον όλα τα στοιχεία, προκειμένου η Αμερική να διατηρήσει με νύχια και με δόντια τον αυτοκρατορικό της ρόλο.
Πρόκειται για τους αληθινούς ηγεμόνες των ΗΠΑ, που δεν είναι η αμερικανική διοίκηση αλλά οι ελίτ που πραγματικά κυβερνούν τη χώρα και μέχρι πρότινος ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτός ο πολυδαίδαλος μηχανισμός κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι μία απευθείας αντιπαράθεση χωρίς «αντιπροσώπους» με τη Ρωσία θα οδηγούσε στην κατάρρευση ολόκληρης της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επισημαίνει σε άρθρο του ο γνωστός Βραζιλιάνος γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar.

Οι ελίτ των ΗΠΑ βλέπουν τον θανάσιμο κίνδυνο

Οι ελίτ των ΗΠΑ έχουν διορατικότητα και εμπειρία μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο.
Γνωρίζουν πότε πρέπει να αποχωρήσουν από μία θέση για να μη τα χάσουν όλα.
Έτσι η απώλεια της Ουκρανίας δεν αξίζει το ρίσκο να χαθεί ολόκληρη η ηγεμονία των αμερικανικών ελίτ.
Οι ΗΠΑ βλέποντας να βυθίζονται σε μια γεωπολιτική και γεωοικονομική άβυσσο, αλλάζουν άμεσα το αφήγημα, έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν, σημειώνει ο Escobar.
Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε απόλυτο πανικό η ελεγχόμενη από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ Ευρώπη.

Το πλυντήριο του Davos

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2024 στο Davos (WEF) κλήθηκε και αυτό να διαδραματίσει το ρόλο του, σε μία προσπάθεια αλλαγής του αφηγήματος.
«Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η Ουκρανία δεν χάνει και η Ρωσία δεν κερδίζει.
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία χρειάζεται πολύ περισσότερο οπλισμό», ήταν μερικά από τα «συμπεράσματα» του ΝΑΤΟ.
Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κλήθηκε να υπηρετήσει τη νέα γραμμή λέγοντας τα εξής: «Το ΝΑΤΟ δεν μετακινείται στην Ασία. Είναι η Κίνα που έρχεται κοντά μας».

Η ομάδα Biden και οι ελίτ


Υπάρχει ένα πλήρες κενό «ηγεσίας» στην Ουάσιγκτον.
Δεν υπάρχει πρόεδρος Joe Biden, υπάρχει μία ομάδα Biden με προεξάρχοντα τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken που υπακούει τυφλά τους «δωρητές», δηλαδή τα τεράστια οικονομικά-στρατιωτικά συμφέροντα που πραγματικά κυβερνούν στις ΗΠΑ.
Τα εν λόγω τεράστια συμφέροντα, που διοικούν τις ΗΠΑ και λαδώνουν συνεχώς την ιμπεριαλιστική μηχανή έχουν ένα δόγμα: Για Πάντα Πόλεμοι.
Έχουν κριτήριο, δεν παρασύρονται σε έναν άσκοπο πόλεμο, όπως με το Ιράν στη Δυτική Ασία, όσο και να τον θέλει η γενοκτονική ηγεσία του Ισραήλ.
«Ωστόσο, η αυτοκρατορική μηχανή οδηγείται για να διατηρείται ο κινητήρας του «Για Πάντα Πόλεμοι» σε λειτουργία, ασταμάτητα, σε διάφορες ταχύτητες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Escobar.

Χώρα 404 η Ουκρανία - Οι ΗΠΑ αναζητούν νέους proxy war

Οι ελίτ είναι πολύ πιο ευφυείς από την ομάδα Biden. Γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν στην Ουκρανία που θα είναι σύντομα η χώρα 404*.
Αλλά η τακτική νίκη, μέχρι στιγμής, είναι σημαντική: τεράστια κέρδη από την ξέφρενη κατασκευή όπλων, πλήρης καταστροφή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και υποβιβασμός της ΕΕ στο καθεστώς ενός ασήμαντου υποτελούς.
Εξάλλου οι ελίτ των ΗΠΑ θα έχουν στο εξής άφθονο χρόνο για νέους πολέμους αντιπροσώπων (proxy war) με τη Ρωσία και οι υποψήφιοι έχουν ήδη βρεθεί. Πολωνία, χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) ακόμη και ISIS μπορούν δυνητικά να παίξουν τον ρόλο της Ουκρανίας.
«Δεν έχουν όλα τελειώσει για τη Δύση, αυτό που σίγουρα έχει τελειώσει είναι η μάχη με επίκεντρο την Ουκρανία, τη χώρα 404» σημειώνει ο Escobar.
Ωστόσο, ο πόλεμος απέχει πολύ από το να τελειώσει. Όπως ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το Davos οι ελίτ δεν θα τα παρατήσουν.

Οι ελίτ δεν θα τα παρατήσουν

Η κινεζική σοφία λέει ότι «όταν θέλεις να χτυπήσεις έναν άνθρωπο με ένα βέλος, πρώτα χτύπα το άλογό του.
Όταν θέλετε να συλλάβετε όλους τους ληστές, πιάστε πρώτα τον αρχηγό τους».
Ο «αρχηγός» – ή οι αρχηγοί – σίγουρα απέχουν πολύ από το να συλληφθούν.
Οι BRICS+ και η αποδολαριοποίηση μπορεί να έχουν μια ευκαιρία, ξεκινώντας από το 2024.

Αναμμένο το φυτίλι του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμη και η τεράστια διαφθορά ΗΠΑ-Ουκρανίας που περιλαμβάνει κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται την τεράστια αμερικανική «βοήθεια», όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον πρώην Ουκρανό βουλευτή Andrey Derkach, είναι μια απλή λεπτομέρεια.
Τίποτα δεν έχει γίνει, ούτε θα γίνει για αυτό.
Άλλωστε, το ίδιο το Πεντάγωνο αποτυγχάνει σε κάθε έλεγχο.
Αυτοί οι έλεγχοι, παρεμπιπτόντως, δεν περιελάμβαναν καν τα έσοδα από τη μαζική επιχείρηση ηρωίνης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν και ενώ το στρατόπεδο Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο έχει συσταθεί ως κέντρο διανομής για την Ευρώπη.
Όταν η φαιντανύλη αντικατέστησε την ηρωίνη ως εγχώρια πανούκλα των ΗΠΑ, ήταν άσκοπο να συνεχιστεί η κατοχή του Αφγανιστάν – που στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μετά από δύο δεκαετίες αφήνοντας πίσω πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα.

«Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον ωκεανό σε έναν βάτραχο»

Δεν μπορεί κάποιος να περιγράψει τους αυτοκρατορικούς ομόκεντρους κύκλους διαφθοράς και θεσμοθετημένου οργανωμένου εγκλήματος στους δυτικούς πληθυσμούς που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.
«Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον ωκεανό σε έναν βάτραχο που ζει σε ένα πηγάδι, δεν μπορείς να περιγράψεις τον πάγο σε ένα κουνούπι το καλοκαίρι και δεν μπορείς να μιλήσεις λογικά με έναν αδαή», έλεγε ο Κινέζος φιλόσοφος Zhuangzi.
Παρά την ταπείνωση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας, της Ευρώπης και της Κίνας παραμένει το φιτίλι που θα μπορούσε να ανάψει έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας.
Η Ρωσία έχει επανενεργοποιήσει ένα στρατιωτικό εργοστασιακό σύστημα με ταχύτητα αστραπής.
Κατά μήκος της πρώτης γραμμής υπάρχουν περίπου 300.000 στρατιώτες, συν στα μετόπισθεν δύο στρατιές εκατοντάδων χιλιάδων μεταφερόμενων στρατευμάτων που ετοιμάζονται να εκμηδενίσουν την Ουκρανία.
Ακόμα κι αν η χώρα 404 ηττηθεί τελείως το 2024, για άλλη μια φορά είναι επιτακτική ανάγκη να το τονίσουμε: Αυτό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», τονίζει ο Escobar
Η ηγεσία στο Πεκίνο κατανοεί πλήρως ότι ο ηγεμόνας είναι ένα τόσο αποσυντιθέμενο ναυάγιο σε αποδρομή, που ο μόνος τρόπος να τον κρατήσει ενωμένο θα ήταν ένας Παγκόσμιος Πόλεμος.

*Error 404:  Το μήνυμα σφάλματος 404 ή «Not Found» (Δεν Βρέθηκε) είναι ένας κωδικός απάντησης του πρωτοκόλλου HTTP, που δείχνει ότι ο πελάτης ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον διακομιστή, αλλά ο διακομιστής δεν μπόρεσε να βρει ό,τι ζητήθηκε.
Ένα σφάλμα 404 δεν πρέπει να συγχέεται με το σφάλμα «server not found» (δεν βρέθηκε διακομιστής) ή άλλα παρόμοια λάθη, στα οποία η σύνδεση με τον διακομιστή προορισμού δεν μπορούσε να γίνει καθόλου.
Στο μήνυμα σφάλματος 404 υποδηλώνεται πως η σελίδα που ζητήθηκε μπορεί να είναι διαθέσιμη και πάλι στο μέλλον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης