Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Προειδοποίηση για αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών στην Ευρώπη, το 2024

Fitch: Προειδοποίηση για αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών στην Ευρώπη, το 2024
Ειδικά στα ομόλογα κερδοσκοπικής κλίμακας
Σχετικά Άρθρα
Για αύξηση των αθετήσεων πληρωμών ομολόγων από ευρωπαϊκές εταιρείες (που αξιολογούνται από τη Fitch) και ειδικά αυτών της κερδοσκοπικής κλίμακας (μη επενδυτικής) το 2024, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Fitch Ratings, επικαλούμενη τις συνεχείς πιέσεις κόστους, τους ασθενέστερους όγκους πωλήσεων και τα υψηλά επιτόκια.
Επίσης, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως θα αυξηθούν οι αρνητικές δράσεις (υποβαθμίσεις) αξιολόγησης για το τρέχον έτος.
«Τα οικονομικά αποτελέσματα του β' εξαμήνου 2023 δείχνουν ευρύτερη διασπορά στη θεμελιώδη πιστωτική απόδοση στις αγορές ομολόγων και δανείων σε σύγκριση με το α' εξάμηνο. Οι βελτιωμένες προοπτικές για τον πληθωρισμό που επιτάχυναν τη σύσφιξη των πιστωτικών περιθωρίων στο τέλος του 2023, την εξασφάλιση της νέας έκδοσης δανειακών υποχρεώσεων και τη μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, αντανακλά επίσης την αποδυνάμωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη. Οι ασθενέστερες καταναλωτικές δαπάνες αυξάνουν το εύρος των ευάλωτων εκδοτών χρέους στους τομείς των ακινήτων, των τηλεπικοινωνιών και της υγειονομικής περίθαλψης που συνέβαλαν σε υποβαθμίσεις και χρεοκοπίες το 2022 και το 2023.
Τα χαμηλότερα πιστωτικά περιθώρια και οι αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων, θα μειώσουν το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για τους δανειολήπτες με κυμαινόμενο επιτόκιο. (...) Ωστόσο, οι βελτιώσεις στην εξυπηρέτηση του χρέους μπορεί να είναι μόνο μέτριες και χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν. Επιπλέον, το χρέος της κατηγορίας CCC παραμένουν υψηλό. Οι εκδότες με υψηλή μόχλευση με πολύπλοκες δομές χρέους και λήξεις το 2025-2026, παραμένουν ευάλωτοι», σχολιάζει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης