Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μη φοβάστε τα «επικίνδυνα» assets - Θα ανέβουν κι άλλο

Goldman Sachs: Μη φοβάστε τα «επικίνδυνα» assets - Θα ανέβουν κι άλλο
Πιστεύουμε ότι το θετικό μακροοικονομικό σκηνικό εξακολουθεί να είναι αρκετό για να κυριαρχήσει στις υψηλές αποτιμήσεις, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs
Να μην φοβούνται τα «επικίνδυνα» περιουσιακά στοιχεία συστήνει στους επενδυτές η Goldman Sachs, καθώς θα συνεχίσουν να ενισχύονται, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των ΗΠΑ και της επιβράδυνσης του παγκόσμιου πληθωρισμού, υπερκαλύπτοντας τις ανησυχίες για υψηλές αποτιμήσεις.
«Πιστεύουμε ότι το θετικό μακροοικονομικό σκηνικό εξακολουθεί να είναι αρκετό για να κυριαρχήσει στις υψηλές αποτιμήσεις», δήλωσαν αναλυτές της Goldman Sachs.
«Αναμένουμε ότι ο δομικός πληθωρισμός των ΗΠΑ θα συνεχίσει να υποχωρεί, ενώ το σκηνικό ανάπτυξης των ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνει υποστηρικτικό και υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξη εκτός των ΗΠΑ μπορεί επίσης να επιταχυνθεί», πρόσθεσαν οι αναλυτές.
Τόνισαν επίσης ότι οι κύριες προκλήσεις για τις αισιόδοξες προοπτικές «ήπιας προσγείωσης» της Goldman περιλαμβάνουν απροσδόκητες αυξήσεις του πληθωρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις κεντρικές τράπεζες από τις πολιτικές χαλάρωσης ή μια αξιοσημείωτη πτώση της οικονομικής ανάπτυξης.
«Μεταξύ των δύο κινδύνων, πιστεύουμε ότι τα υψηλότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα περιουσιακά στοιχεία τους επόμενους δύο μήνες, ακόμη και μετά τις ανησυχίες που είδαμε πρόσφατα», γράφουν οι αναλυτές.
Οι αναλυτές προτείνουν ότι, όταν εξετάζονται οι επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού στις αγορές περιουσιακών στοιχείων, μια άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των αξιών των μετοχών, ανατίμηση του δολαρίου, πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Βραχυπρόθεσμα, οι ανησυχίες για πρόσθετους κινδύνους πληθωρισμού θα αποτελέσουν πρωταρχική εστίαση.
Αν και η Goldman αναμένει συγκρατημένα καθησυχαστικά αποτελέσματα συνολικά, η επερχόμενη έκθεση ΔΤΚ και η συνεδρίαση FOMC της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν είτε να αναζωπυρώσουν αυτές τις ανησυχίες είτε να μην προσφέρουν αρκετές αποδείξεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης