Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Παραμένει αρνητικό το outlook των ΗΠΑ - «Καμπανάκι» για το χρέος

tags :
Moody's: Παραμένει αρνητικό το outlook των ΗΠΑ - «Καμπανάκι» για το χρέος
Αμετάβλητη η αξιολόγηση
Σχετικά Άρθρα
Σε Aaa -ανώτατη- επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ η Moody's, διατηρώντας σε αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι βαθμολογίες της χώρας αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική οικονομική ισχύ, την υψηλή ισχύ θεσμών/διακυβέρνησης και την εξαιρετική ικανότητα χρηματοδότησης, που υποστηρίζεται από τους μοναδικούς και κεντρικούς ρόλους του δολαρίου ΗΠΑ και της αγοράς ομολόγων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αυτές οι πιστωτικές δυνάμεις αντισταθμίζουν τη χαμηλότερη δημοσιονομική ισχύ του κράτους από «ένα σχετικά υψηλό δημόσιο χρέος».
Επίσης, οι ΗΠΑ παραμένουν ευάλωτες στον πολιτικό αλλά και τον χρηματοπιστωτικό, κίνδυνο.
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν την άποψη της Moody's ότι οι κίνδυνοι για τη δημοσιονομική ισχύ των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί και ενδέχεται να μην αντισταθμίζονται πλέον πλήρως από τις πιστωτικές δυνάμεις του κράτους. Στο πλαίσιο των υψηλότερων επιτοκίων, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τη μείωση των κρατικών δαπανών ή την αύξηση των εσόδων, η Moody's αναμένει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν πολύ μεγάλα, αποδυναμώνοντας σημαντικά την προσιτότητα του χρέους.
Η συνεχιζόμενη πολιτική πόλωση στο αμερικανικό Κογκρέσο εγείρει τον κίνδυνο οι κυβερνήσεις να μην είναι σε θέση να επιτύχουν συναίνεση για ένα βιώσιμο δημοσιονομικό σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης