Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Moody's - Credit negative για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η έκθεσή τους σε κρατικά ομόλογα - Βλέπει προκλήσεις ενόψει των stress tests

Moody's - Credit negative για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η έκθεσή τους σε κρατικά ομόλογα - Βλέπει προκλήσεις ενόψει των stress tests
Οι ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, τον Ιανουάριο, αύξησαν την έκθεσή τους σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα
H πραγματική κατάσταση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην επικείμενη διαδικασία των stress tests που θα διεξαχθεί υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, σχολιάζοντας εκ νέου τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό banking.
Αποτιμώντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΚΤ για την ακτινογραφία των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών, η Moody's επισημαίνει τα εξής: Τα στοιχεία της ΕΚΤ αποδεικνύουν μια αδιάσειστη πραγματικότητα: Οι ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, κατά τον μήνα Ιανουάριο, αύξησαν την έκθεσή τους σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα.
Μπορεί οι αυξήσεις αυτές, συνεχίζει ο οίκος αξιολόγησης, να είναι μικρές, ωστόσο είναι credit negative για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαχειρίζονται τους ισολογισμούς τους.
Οι χειρισμοί αυτοί χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμοι ενόψει των επικείμενων stress tests, υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης