Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι επενδυτές είπαν «όχι» στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τα Μνημόνια – Οι αγορές ψηφίζουν τρόικα

Οι επενδυτές είπαν «όχι» στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τα Μνημόνια – Οι αγορές ψηφίζουν τρόικα
Οι ξένοι βλέπουν την τρόικα ως δικλείδα ασφαλείας και παράγοντα σταθερότητας για τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση έστειλαν χθες οι αγορές, δείχνοντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο την αντίθεση τους στα σχέδια αποχώρησης από την τρόικα και από τα Μνημόνια.
Οι ξένοι πουλώντας μαζικά μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο και στα ελληνικά ομόλογα απέδειξαν ότι εμπιστεύονται την τρόικα και όχι μια «ανεξάρτητη» από ελέγχους ελληνική κυβέρνηση.
Οι αγορές με τη στάση τους έδειξαν ότι ψηφίζουν ξεκάθαρα τρόικα, που αποτελεί και τη δικλείδα ασφαλείας και παράγοντα σταθερότητας για τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα οι αγορές αποδοκιμάζουν ένα σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από καιρό ανοχής που επέδειξαν.
Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα οι αγορές «αδειάζουν» την ελληνική κυβέρνηση και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προειδοποίησης ότι ρευστοποιούν τα πάντα και φεύγουν εάν η Ελλάδα συνεχίσει τους επικίνδυνους πειραματισμούς.
Η καταστροφή που συντελείται στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα θα πρέπει να αποδοθεί πέραν της αποδοκιμασίας των ξένων στα σχέδια της κυβέρνησης να φύγει από την τρόικα, στην εκτίμηση ότι τελειώνει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης αλλά και στην έλευση ενός αριστερού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που δεν έχει αποσαφηνίσει τη στρατηγική για πλήθος κρίσιμων θεμάτων.
Είναι άξιο αναφοράς  το γεγονός ότι ενώ οι τράπεζες βυθίζονται σε νέα χαμηλά, λόγω και των ανησυχιών για τα stress test, στην ίδια πορεία κατακρήμνισης βρίσκονται και πολλά blue chips που αποδεικνύουν τα συστημικά χαρακτηριστικά της πτώσης.
Η κυβέρνηση μετά το σημερινό μεγάλο σοκ θα πρέπει να επαναξιολογήσει πλήρως τη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο, καθώς οι ξένοι επενδυτές μπορούν πολύ εύκολα να άρουν πλήρως την εμπιστοσύνη τους από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης