Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το τέλος του κόσμου θα σημάνει η διάλυση της ευρωζώνης – Αν τα στοιχεία απογοητεύσουν οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν προσαρμογή ή θα ρισκάρουν ένα φαύλο κύκλο ύφεσης-αύξησης χρέους προειδοποιεί η BofA Merrill Lynch

Το τέλος του κόσμου θα σημάνει η διάλυση της ευρωζώνης  – Αν τα στοιχεία απογοητεύσουν οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν προσαρμογή ή θα ρισκάρουν ένα φαύλο κύκλο ύφεσης-αύξησης χρέους προειδοποιεί η BofA Merrill Lynch
Με μελανά χρώματα περιγράφει η Bank of America Merrill Lynch το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς δεν βλέπει ανάπτυξη στον ορίζοντα. Προειδοποιεί ότι το τέλος της θα σημάνει και το τέλος του κόσμου.
Η κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη υπογράμμισε την αδυναμία του πλαισίου δημοσιονομικής εποπτείας, το οποίο έχει πλέον ανανεωθεί ώστε να ενσωματώσει τη στενότερη παρακολούθηση και πιο αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση παρέκκλισης.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch,  αυτό οδήγησε στην υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας. Ωστόσο φέτος η ανάπτυξη του ΑΕΠ απογοήτευσε και η «σφικτή» δημοσιονομική προσαρμογή είναι απίθανο να οδηγήσει στην αναμενόμενη βελτίωση των ελλειμμάτων και του χρέους, όπως προβλεπόταν ένα χρόνο πριν, εκτιμά ο Laurence Boone, κορυφαίος οικονομολόγος του αμερικανικού οίκου.
Η διόρθωση του ελλείμματος θα προκύψει με πολύ αργούς ρυθμούς και ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται, σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch. Αν η ανάπτυξη συνεχίζει να απογοητεύει, τότε τα μέλη της ευρωζώνης θα αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ορίζοντα για προσαρμογή, ή μπορεί να ρισκάρουν ένα σπιράλ αρνητικής ανάπτυξης – αύξησης χρέους/ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης