Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνες για εγκλήματα πολέμου στη Σρι Λάνκα ξεκινάει ο ΟΗΕ

Έρευνες για εγκλήματα πολέμου στη Σρι Λάνκα ξεκινάει ο ΟΗΕ
Η Σρι Λάνκα απέρριψε κατηγορηματικά το ψήφισμα του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι η ίδια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή
Ανάκριση για εγκλήματα πολέμου ήδη τελεσθέντα από τις καθεστωτικές αρχές της Σρι Λάνκα, αλλά και τους επαναστάτες Ταμίλ, κατά τη διάρκεια της διαμάχης τους που έλαβε τέλος το 2009, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε να προχωρήσει σε σχετική έρευνα.
Με 23 κράτη να ψηφίζουν υπέρ, 12 κατά και 12 αποχές, το 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα που παρουσίασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκ μέρους χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας.
Η Σρι Λάνκα, που απέρριψε κατηγορηματικά το ψήφισμα, έχει τεθεί υπό αυξανόμενη διεθνή πίεση για να ασχοληθεί με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στο τελικό στάδιο της 26χρονης σύγκρουσης, κατά την οποία ο στρατός νίκησε τους αποσχιστές αντάρτες των Ταμίλ πριν από πέντε χρόνια.
Ο πρεσβευτής της Σρι Λάνκα επισήμανε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σήμερα, Πέμπτη, ότι η χώρα του έχει σημειώσει απτή πρόοδο και πρόσθεσε ότι παράλληλες διαδικασίες αναζήτησης της αλήθειας θα είναι «αντιπαραγωγικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης