Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβίζει την Pimco το κρυφό χρέος των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι πωλήσεις ομολόγων

Φοβίζει την Pimco το κρυφό χρέος των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι πωλήσεις ομολόγων
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία από τον Bill Gross, της Pacific Investment Management (Pimco), ο οποίος συστήνει για ακόμη μία φορά στους επενδυτές να αποφύγουν τα κρατικά ομόλογα εξαιτίας της αύξησης του χρέους των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν άτυπο χρέος που φτάνει τα 75 τρις. δολάρια ή περίπου στο 500% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένου στα ομόλογα και του χρέους των κλάδων της δημόσιας ασφάλειας και της υγείας, γράφει χαρακτηριστικά ο Gross. Παράλληλα, η χώρα θα έχει πληθωρισμό, πτώση του νομίσματος της και οριακές αποδόσεις, εάν δεν κάνει κάτι με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Η Pimco βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης των αμερικανικών ομολόγων, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ο Gross.
Ουσιαστικά το σχόλιο του Gross εκλήφθηκε ως συμφωνία σε αυτό που είχε υποστηρίξει ο Warren Buffett προ ημερών, ο οποίος είχε συστήσει στους επενδυτές να αποφεύγουν μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 το οποίο και λήγει σήμερα οι επενδυτές ομολόγων ΗΠΑ έχασαν μόλις 0,1%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2010 είχαν χάσει 2,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης