Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Στόχος της Αθήνας να αποχαιρετήσει την τρόικα στα τέλη του έτους – Μακρές οι τελευταίες διαπραγματεύσεις

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Στόχος της Αθήνας να αποχαιρετήσει την τρόικα στα τέλη του έτους – Μακρές οι τελευταίες διαπραγματεύσεις
Προϋπόθεση η ρύθμιση του υπέρογκου χρέους
Την εκτίμηση ότι ο επικείμενος γύρος διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα θα είναι μακρύς διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αφού υπογραμμίζει ότι «ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών σχετικά με την πρόοδο στα πεδία των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων έχει οριστεί για τον Οκτώβριο», τονίζει ότι στόχος της Αθήνας είναι να αποχαιρετήσει στο τέλος του 2014 τους ελεγκτές της τρόικας.
«Προϋπόθεση για αυτό είναι η ρύθμιση του υπέρογκου χρέους, για την οποία η Αθήνα επιδιώκει παράταση της προθεσμίας εξόφλησης και χαμηλότερα επιτόκια. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για το «τελευταίο ταγκό της τρόικας στην Αθήνα» αναφέρει το δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Οι έλεγχοι της τρόικας πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη και να διαρκέσουν περίπου δέκα μέρες. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Αναμένουμε μακρές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου ελέγχου» μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης