Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέβαιη η UniCredit για τα αποτελέσματα των stress tests - «Όλες οι τράπεζες της Ιταλίας θα περάσουν με επιτυχία»

Βέβαιη η UniCredit για τα αποτελέσματα των stress tests - «Όλες οι τράπεζες της Ιταλίας θα περάσουν με επιτυχία»
«Ακόμη και εάν υπάρξουν μεμονωμένα προβλήματα, τα stress tests δεν θα δημιουργήσουν συστημικό κίνδυνο στην Ιταλία»
Βέβαιος για την επιτυχή κατάληξη των stress tests των ιταλικών τραπεζών εμφανίστηκε ο επικεφαλής αναλυτής της UniCredit, Federico Chizzoni.
Ενόψει της δημοσιοποίησης των stress tests της ΕΚΤ, ο αναλυτής της UniCredit αποσαφήνισε πως τα αποτελέσματα δεν θα δημιουργήσουν κανένα συστημικό κίνδυνο στην Ιταλία.
«Ακόμη και εάν υπάρξουν μεμονωμένα προβλήματα, τα stress tests δεν θα δημιουργήσουν συστημικό κίνδυνο στην Ιταλία» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των stress tests θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου.
«Οι ιταλικές τράπεζες στο σύνολό τους, θα περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία» εκτίμησε παράλληλα.
Πάντως, παρόμοια είναι και η στάση του M. Renzi, ο οποίος σήμερα εξέφρασε την άποψη πως τα stress test θα δείξουν ότι οι ιταλικές τράπεζες είναι οι ισχυρότερες στην Ευρωζώνη.
Σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι είναι στάσιμη η ανάπτυξη στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης ενώ αναφορικά με την πορεία της ιταλικής οικονομίας υπογράμμισε πως σταμάτησε μεν η κατηφόρα αλλά έχουν ακόμα να γίνουν πολλά.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και τον κίνδυνο να μην επανεκλεγεί, ενώ τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας στην αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης