Τελευταία Νέα
Διεθνή

H. Clinton: Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ουσιαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για τον έλεγχο των μεγάλων τραπεζών

H. Clinton: Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ουσιαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για τον έλεγχο των μεγάλων τραπεζών
Πολλά ζητήματα έχουν προχωρήσει, ωστόσο έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, σχολίασε η Hillary Clinton, στα πλαίσια ομιλίας της 
Δριμεία κριτική κόντρα στις «μεγάλες τράπεζες» άσκησε η Hillary Clinton, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην Μινεσότα, όπου προέτρεψε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Γερουσιαστή Al Franken, στις επερχόμενες εκλογές.
Ειδικότερα, η Clinton ανέφερε πως «ο Al ασκεί πιέσεις για καλύτερη και περισσότερη εποπτεία των μεγάλων τραπεζών και των επικίνδυνων οικονομικών δραστηριοτήτων», ενώ συμπλήρωσε πως «υπάρχει ακόμα πολλή δουλεία για αυτόν».
Να σημειωθεί ότι πολλοί φιλελεύθεροι κατηγορούν την Clinton για την πολιτική στάση της προς την Wall Street, ωστόσο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει αυτές τις απόψεις, προχώρησε σε μία νοητή λίστα με οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, και όπου «ακόμα υπάρχουν πολλές ανολοκλήρωτες υποθέσεις».
«Ακόμα και πριν την μεγάλη οικονομική κατάρρευση, πολλοί από εμάς ζητούσαμε ρυθμίσεις για τα παράγωγα, αλλά και για άλλα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, κλείνοντας το κενό που υπάρχει στα επιτόκια, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, παίρνοντας τον έλεγχο των μισθών των CEOs, που ολοένα και εκτοξεύονται, αλλά και αντιμετωπίζοντας πολλά άλλα προβλήματα, και θεωρώ ότι καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο», υπογράμμισε στον λόγο της.
Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα καταλήξουμε και πάλι με τις μεγάλες τράπεζες να ρισκάρουν και τους φορολογούμενους να χάνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης