Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total: Στρατηγικός εταίρος-κλειδί η Ρωσία για τον πετρελαϊκό όμιλο – Οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη

Total: Στρατηγικός εταίρος-κλειδί η Ρωσία για τον πετρελαϊκό όμιλο – Οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη
Ευάλωτος από τις κυρώσεις ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος, καθώς διατηρεί στη Ρωσία περιουσιακά στοιχεία εκατ. δολαρίων
Στρατηγικό εταίρο – κλειδί για τον γαλλικό πετρελαϊκό γίγαντα Total παραμένει η Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Patrick Pouyanne, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα «Le Soir».
Οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, σημειώνει, θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη στο σύνολό της και πρόσθεσε ότι και ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος είναι ευάλωτος από τις κυρώσεις, καθώς διατηρεί στη Ρωσία περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων δολαρίων.
Παράλληλα, σημειώνει, στη Ρωσία υπάρχουν τεράστιοι φυσικού πόροι, ενώ επισήμανε ότι η παρουσία της εταιρείας στη χώρα είναι η πιο σημαντική στρατηγική επιλογή που ελήφθη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Total, Christopfe de Margerie.
Τόνισε ακόμη ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την παρουσία της στη χώρα για μακρό χρονικό διάστημα.
Παρ' όλα αυτά, σημείωσε, η Total παραμένει προσηλωμένη στις αποφάσεις της Ε.Ε. σχετικά με το εμπάργκο που έχει θέσει, υπογράμμισε ωστόσο ότι το «να πιστεύεις ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επιλύσουν διπλωματικά ζητήματα αυτό σημαίνει ότι θέτεις σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη».
Τέλος, σημείωσε ότι η Total δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της σχετικά με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης