Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Μπορεί να υπάρξει μυστική συμφωνία Juncker – Τσίπρα λόγω του σκανδάλου των LuxLeaks;

Bild: Μπορεί να υπάρξει μυστική συμφωνία Juncker – Τσίπρα λόγω του σκανδάλου των LuxLeaks;
Η Bild καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Τσίπρας και Juncker χρειάζονται ο ένας τον άλλον
Την προθυμία του επικεφαλής της Κομισιόν J. C. Juncker, να συναινέσει στην ελληνική πρόταση για κατάργηση της τρόικας σχολιάζει η γερμανική Bild κάνοντας λόγο για μια «κρυφή συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών.
Η θεωρία της Bild βασίζεται πάνω στην ελαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα.
Σχεδόν καθημερινά ο Juncker δίνει συνεντεύξεις για το πως θα επιλυθεί η ελληνική κρίση χρέους, γράφει η γερμανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι όταν μιλά για την κατάργηση της τρόικας ακούγεται σαν τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Παρά τις αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές του κόμματος του, ο Juncker είναι ελαστικός, καθώς παρότι αποκλείει κούρεμα στο ελληνικό χρέος, θεωρεί πιθανές άλλες διευκολύνσεις παρά το κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει η Γερμανία.
«Γιατί ξαφνικά τόσο γενναιόδωρος κύριε Juncker;», διερωτάται η Bild.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Juncker επιδιώκει να ικανοποιήσει τους πιστωτές της Ελλάδας και τους Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας και αυτό γιατί ο επικεφαλής της Κομισιόν χρειάζεται επειγόντως τη στήριξή τους για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής.
Ο Juncker χρειάζεται επειγόντως τη στήριξη όλων αυτών ενόψει της επιτροπής που θα συσταθεί από το Ευρωκοινοβούλιο για να εξετάσει το σκάνδαλο των LuxLeaks στα οποία εμπλέκεται άμεσα και ο ίδιος.
Ξέρει πολύ καλά πως αν τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί και τα στοιχεία της υπόθεσης, τότε ο άνεμος θα γυρίσει εναντίον του κάτι που σημαίνει πως η δουλειά του θα τεθεί εν κινδύνω.
Η Bild καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Τσίπρας και Juncker χρειάζονται ο ένας τον άλλον.
«Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που πληρώνουν τα προγράμματα διάσωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης