Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Σε επικίνδυνο φαύλο κύκλο η Ευρωζώνη χωρίς την προώθηση των μεταρρυθμίσεων

tags :
ΟΟΣΑ: Σε επικίνδυνο φαύλο κύκλο η Ευρωζώνη χωρίς την προώθηση των μεταρρυθμίσεων
Σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης
Οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την ικανότητα των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου να πετύχουν αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής.
Κατά την ετήσια έκθεση του υπό τον τίτλο "Going for Growth" ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι το αναπτυξιακό δυναμικό στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες έχει αποδυναμωθεί, ενώ κάποιες χώρες αντιμετωπίζουν μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας.
Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G-20 στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, καθώς και την πρόοδο προς την επίτευξη της δέσμευσής τους να οδηγήσουν την παγκόσμια παραγωγή κατά 2% το 2018.
Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί από τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν πιο "ολοκληρωμένες στρατηγικές ανάπτυξης", προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την ανάλυση, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις των 34 μελών έχουν ολοκληρώσει μόνο μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.
"Η αποκατάσταση της υγιούς ανάπτυξης απαιτεί αποφασιστικές και συστηματικές ενέργειες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής", δήλωσε η Catherine Mann, επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.
"Η επιβράδυνση του ρυθμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χωρών του ΟΟΣΑ, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δεν αποτελεί καλό οιωνό", πρόσθεσε.
Ο ΟΟΣΑ είπε ότι η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις είναι μεγαλύτερη στην ευρωζώνη.
Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι η Ιταλία και η Γαλλία είχαν σημειώσει μικρή πρόοδο κατά το τελευταίο έτος.
Όμως, η Ιταλία και η Γαλλία δεν είναι οι μόνες που κινούνται αργά προς την αντιμετώπιση των εμποδίων για την ανάπτυξη.
Η καθυστέρηση της περαιτέρω δράσης κινδυνεύει να θέσει την Ευρωζώνη σε "ένα φαύλο κύκλο", τονίζει ο ΟΟΣΑ, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές απορρίπτοντας την πολιτική ορθοδοξία της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης